tirsdag 27. januar 2015

Asiatur

Datteren har reist til Asia, og siste bestilling før avreise var en reiseveske J


Tuva tegnet opp en skisse og jeg fant fram aktuelle materialer. Svart bomullsstoff, et vevd stoff som jeg kjøpte i Thailand for ca. 16 år siden, et gammelt glidelås, en trykknapp og en snor. Endelig kom dette stoffet til nytte, og nå er det jammen meg tilbake i Asia.Reisen går gjennom Vietnam, Kambodsja, Thailand og avsluttes i Tokyo, Japan.
I morgen skal de besøke Ankor Wat i Kambodsja.
Jeg tenker nå tilbake på min tur ut i den store verden. For ca. 25 år siden reiste jeg med en venninne til Peru og Bolivia. Nå skal de gamle lysbildene digitaliseres, og minnene friskes opp. Lysbildefremviseren har en defekt lyspære, og slike reservedeler finnes vel ikke lengre? Den gangen ringte vi hjem en sjelden gang, kanskje en gang pr. måned, og det var korte samtaler. Nå «snakkes vi» nesten hver dag, gratis via facebook 


4 kommentarer:

 1. Fin reiseveske og morsom historie med det stoffet.
  Da min datter var ung reiste hun og kjæresten til India. Jeg hadde ikke internett, men det hadde foreldrene til kjæresten. Der ble de skremt av historier fra andre redde foreldre som hadde barn de ikke hadde hørt fra på en stund. Alt endte godt, de kom vel hjem, men det tok lang tid å bli kvitt magesyken de hadde pådratt seg på turen.
  Håper din Tuva får en deilig tur og holder seg frisk! :)

  SvarSlett
 2. Så spennende! Som mødre har vi det nok ikke bare godt, når vi sender våre barn ut i den store verden...
  Men uendelig mye bedre når vi kan ha daglig kontakt...
  Og så kommer de hjem igjen proppfulle av spennende historier!

  Koselig med "Mammasydd" reiseveske da...

  Inger G.

  SvarSlett
 3. Fin reiseveske hun fikk av deg!
  Å reise er topp!
  Kom akkurat hjem fra rundtur i Tyrkia, har to mnd permisjon fra jobben for å jobbe med den kulturelle skolesekken, men måtte stikke av litt. Jeg får sug i magen når jeg ser bilder fra Vietnam. Det er et så herlig land å reise i, var der i februar i fjor.
  Dette går bra, ønsker de lykke til på ferden!

  SvarSlett
 4. Å, de får en topp tur! Husker selv fra min første reise til Sør-Amerika for snart 20 år siden - da var det Poste Restante som gjaldt. Og det var skikkelig julekvelden da jeg kunne hente en bunke med brev hjemmefra på postkontoret i Cusco. Eneste jeg bommet på den gang var at jeg tenkte at jeg fikk gjøre unna reisingen nå, så jeg ble ferdig med den. Er det mulig å ta mer feil?

  SvarSlett