Huset mitt ligger nedenfor
den røde prikken. Bildet
er lånt fra Nusfjord AS
|
Om sommeren spiser vi mest fisk, det er helt fantastisk å ha tilgang på så fersk fisk som vi har i Lofoten. Ikke bare fersk fisk, men også tørrfisken og klippfisken er nydelig som råvarer til gode middager.
Jeg lagde bacalao i nyttårshelgen, og brukte:
ca 500 gr. klippfisk
2 paprika
2 løk
ca 10 poteter
1 boks hermetiske tomater
1 liten boks tomatpure
ca 2 - 2,5 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
2 små chilli
Fisken vannes ut 1-2 døgn, alt etter tykkelse - spør gjerne der du kjøper fisken. Skrell poteter og løk som deles opp, og skjæres i skiver. Rens paprikaen og del den i biter. Først varmer jeg opp oljen, deretter legges poteter, paprika, fisk og løk lagvis oppover. Tomatpurreen fordeles og tilslutt heller jeg de hermetiske tomatene over. Gryten skal putre på svak varme i ca to timer. Serveres gjerne med oliven til. Dette skulle bli nok mat til fire personer.
Om du nå får lyst til å dra på lofotfiske i vinter, finner du mer informasjon om Nusfjord HER
Klippfisken legges i vann som skiftes en gang, eller to om det er tykke skiver |
mmm..., for de som er ukjent med bacalao ser dette kanskje ikke godt ut. Men for oss
som elsker bacalao, vet vi at dette er festmat!
|
Nu blir mamma og pappa glad! Flott Blogg!
SvarSlett