fredag 11. februar 2011

Er du gonk?
På fredag ettermiddag drikker jeg ofte kaffe med kollegaer i byen. Da prater vi om alt fra jobben, til privatlivet og om hva vi skal lage til middag. Vi jobber med samme fag og har selvsagt mange felles interesser. Jeg fortalte om min lyst til å sy fantasifigurer, og Bente lurte da på hvem jeg skulle sy til? "Tja, til sånne som oss, voksne damer som liker leketøy". Da husket hun at storesøstera hadde hatt en gonk på -70 tallet. Gonk var en eggeformet fantasifigur sydd av stoff, og de var veldig moderne blant ungdommer. Vi fortsatte å kommunisere over dette temaet pr. sms i helga. Vi fant fine bilder av gonker på nettet, og Bente fant denne fantastiske reportasjen på Wikipedia:


Jeg synes gonken bør få sin rennesanse, og håper noen lar seg inpirere av disse bildene jeg fant i en Australsk nettbutikk. Enkelte av disse kan vel kalles gonk, mens uglene kanskje er gonkens etterkommer...

7 kommentarer:

 1. Ja jeg er gonk, eller var rettere sagt. Hadde lilla gonk sydd i handarbeidstimen på skolen, med lugg og ansikt og etterhvert mange guttenavn....Artig å høre om gonken igjen, mimre, mimre..

  SvarSlett
 2. Hei på dæi!
  ja æi elske lekne figurer, enten når det ommer til klær, interiør eller bare til lek:)

  SvarSlett
 3. Artig å høre om! Fekk veldig assosiasjonar til lille trille (som satt på ei hylle..) av dei eggforma vesena. Skjønne var dei! Hadde vore festlig om det blei på moten igjen:)

  Takk for kommentar inne hos meg!

  SvarSlett
 4. Herlig - jeg i alderen for å huske disse ja :)

  Takk for koselig beslk hos meg..

  Masse spennende lesing her.. Legger meg som følger jeg :)

  God helg fra Tove

  SvarSlett
 5. Oi Anne Lise, der dukket et minne opp. Jeg hadde glemt at jeg digga disse gonkene, sydde flere husker jeg. Akkurat som på bilde. Morsomt

  SvarSlett
 6. hehe... de hadde æ åsså glemt! sydde jo slike på skolen! God ide! sy i vei :)

  SvarSlett
 7. Hei, jeg laget også en gonk! Den hette det! Var grønn,brunt hår og brun bart, busserullskjorte og slips. Jeg må finne den fram!

  SvarSlett