fredag 4. mars 2011

Kjøkken og kopper

Norske interiørblogger utfordrer alle bloggere til å vise fram sine kjøkken denne uken, dette for å dele inspirasjon. Jeg har jo allerede vist fram bilder fra mitt nye kjøkken, så her kommer noen bilder i reprise, og noen nye. Jeg brukte Ikeas tegneprogram Home Planner til å planlegge det nye kjøkkenet.Tegneprogrammet er lett å bruke og morsomt å jobbe med. En tommestokk og PC er det du trenger for å komme i gang. Det er viktig å ta nøyaktige mål av kjøkkenet, og deretter overfører du tallene direkte i Home Planner. Tegningen kan lagres, og når du står i kjøkkenavdelingen på Ikea med interiørkonsulenten, hentes tegningen fram på deres PC. Interiørkonsulenten sjekker da om du har husket alle detaljer.


Jeg valgte meg Soler kjøkkeninnredning fra Ikea. Den enkle formen, med "innebygde" håndtak passer godt til huset mitt fra 1950. Benkeplatene er i heltre eik, og står i fin kontrast til de hvite frontene. Jeg er svært fornøyd med benkeplatene, de er tykke, solide, og rammer inn kjøkkeninnredningen. Bordet og krakkene står i bar høyde, så nå kan jeg sitte å se ut av vinduene og nyte utsikten. Alle vegger, tak, mur og lister er malt i Lady chi 40 NCS kode 0401 - G42Y, dette valgte jeg bevisst for å roe ned helhetsinntrykket. Rommet har tre dører, to vinduer, en mur som går inn i romet, en innebygd hylle i veggen og ulike lister. Jeg syntes ikke den ene, høye hyllen var særlig praktisk. Derfor satte jeg inn fem hyller, slik at de kan brukes til flere kopper og andre gjenstander. Golvet er det opprinnelige, av gran. Gulvet ble pusset ned, beiset og pusset i flere runder. Jeg lånte med flere fargeprøver hjem, og vi valgte valnøtt. Det "nye" kjøkkenbordet» hentet jeg inn fra keramikkverkstedet. Jeg fikk hjelp til å sage det på plass, slik at det passet inn mot muren. Bordplaten er av bøk, og jeg malte derfor siste rest av valnøtt beis på bordplaten for å skape en god helhet i rommet. Bordplaten fikk også noen runder med lakk og puss. Nå ser jeg på bord, golv, stolbein og benkeplate som "brune slektninger".

Jeg har planer om å sette opp hyller over vinduene, men gardiner er ikke nødvendig her. Se flere inspirerende kjøkken hos Norske Interiørblogger  HER

6 kommentarer:

 1. Tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg! :-) Og nå ser jeg jo at den kjøkkenplanleggeren hos Ikea kommer til å tas i bruk her også etterhvert ;-) Liker kjempegodt det knotteløse kjøkkenet ditt, så rene og fine linjer. Blir nok knottefritt her også når vi får nytt kjøkken.
  Ha en fin helg!
  Klem, Turid

  SvarSlett
 2. Godt å høre at du har tatt hensyn til stilen på huset ditt ved planleggingen av kjøkkenet. Det kan man like! Lykke til i konkurransen :)

  Turid: IKEA har gått over til en nettbasert planlegger nå, men den fungerer like godt bare man blir vant til den :) Det ryktes for øvrig at det kommer mye nytt hos dem i august!

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelig kommentar hos meg:-)
  Koselig kjøkken du har også, likte spesielt hylla med alle koppen i!
  Lykke til! Klem Ingrid:-)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for koslig kommentar.
  Ja, det er viktig å drømme litt ;)
  Likte forresten veldig godt de orange koppene. Hvor har du fått tak i de?

  SvarSlett
 5. Nydelige kjøkken detaljer :) Likte kjøkkenet ditt godt. Og takk for kommentar inne hos meg:)

  SvarSlett
 6. Kjempe fint kjøkken og koselig hylle!


  Lykke til!

  SvarSlett