mandag 23. mai 2011

Hun & Han

Innlegg nr.15, i arkivet Mitt galleri.
I mitt siste innlegg skrev jeg om headeren som viser 27 asjetter satt sammen i et system. Flyet følger strekene gjennom asjettene og skyen. Hver og en asjett har et eget mønster, og 27 satt sammen blir til et nytt mønster eller bilde. Mens jeg jobbet med dette arbeidet, dukket det opp nye ideer. Den stipla linjen som svinger seg fra asjett til asjett, vridde seg etterhvert til å ligne figurer. Dette likte jeg, men samtidig ønsket jeg ikke at det skulle bli for tydelige figurer i skyen. Nå ser jeg et maskulint figurhode og en syngende dame (se nederst i innlegget). Jeg er veldig glad i leker og hobbybøker beregnet på barn, i hobbybøkene er det punkter med tall som ber oss om å dra en strek fra prikk til prikk. Eller, følg linjene og se hvem som går riktig vei for å komme til målet. Jeg husker også finn fem feil, da var det nesten to like tegninger, men med fem små variasjoner. Etter å ha laget Som å fly i en sky lagde jeg disse koppene, skålene og asjettene, Hun & Han. En feminin og en maskulin figur:

He & she

Og andre varianter inspirert av tegneseriefigurer:


Disse bildene er klippet ut av skyen

Syngende dame? og maskulin figur...

7 kommentarer:

 1. Å så søte morsomme og søte fat!
  takk for koselig kommentar på bloggen min-legger meg som følger hos deg:) Morsomt å bli kjent med nye blogger:)

  Ha en fin kveld - klem Vera

  SvarSlett
 2. Så fine fat! Jeg har alltid også vært fasinert av slike hobbybøker. Jeg var nok vel så ivrig som barna var. Jeg liker så godt det engelske uttrykket "follow-the-dot", det har du nok sett før.

  SvarSlett
 3. Så utrolig fine! Likte virkelig idèen med fatene Ü

  SvarSlett
 4. Disse har fascinert meg helt siden første gang jeg var inne på bloggen din.. De er utrolig inspirerende fordi ingen er helt like, også har jeg jobbet med fly.. :)
  Når du tar de ut av sammenhengen slik blir de enda mer levende! Jeg synes de to nederste ligner et snodig ektepar der "hun" kysser "ham" på nesen med trompetmunnen sin...
  Den røde prikken/øyet kan symbolisere at de ser hverandre med kjærlighet... Hihi.. Der har du min tolkning av Hun&Han.. :)
  Klemmer fra
  LenaE

  SvarSlett
 5. Jeg er fortsatt stor fan av servicet ditt!! mvh Galleritove.blogspot.com

  SvarSlett
 6. Takk for veldig hyggelig omtale i tidligere innlegg! Jeg ble rent tastehemmet i ren rørelse.
  Spennende fat og kopper - tenk at så enkle virkemidler kan gi så sterkt, aktivt og engasjerende uttrykk! Det er fint å kunne tolke dem forskjellig - vi har jo ikke samme øyne, referansebakgrunn eller fantasi, noen av oss.
  Liv

  SvarSlett
 7. Hei!

  For en kreativ blogg du har! :O) Her var et mye artig og ikke minst fint å titte på :O) Fantastiske produkter du lager! Gleder meg til å følge deg videre!

  Ønsker deg en fortsatt fin uke!

  Carina:O)

  SvarSlett