lørdag 17. desember 2011

Keramikk i ovnen


Nå har jeg fylt keramikkovnen med nydekorerte klokker og kopper, det betyr ferskbrent keramikk på markedet i morgen, eller senere i dag - vi har jo akkurat passert midnatt. Klokkene er støpt i gipsformer, og den flytende porselensleiren har jeg kjøpt av Porsgrund Porselensfabrikk. Tidligere fikk jeg laget silketrykkdekorene der også, men nå om dagen er det liten aktivitet på fabrikken. De nyeste silketrykkene fikk jeg laget under et opphold i Kina, men jeg har også kjøpt masseproduserte blomster, bier og annet hos ulike forhandlere i Norge. Dekorene, eller dekalene som de også kalles, er laget av keramiske farger som brenner seg inn i den glaserte overflaten på 805 grader i keramikkovnen. Det er alltid spennende å åpne døren til keramikkovnen.6 kommentarer:

 1. Så spennende det må være! Jeg har alltid vært litt misunnelig på kunstnere, tror jeg. Det må være så tilfredsstillende å kunne skape ting selv. I min bittelille skala har jeg nå heklet pulsvarmere, jeg holder på med det tredje settet, og er veldig fornøyd med meg selv. Jeg tror det er viktig å skape, det handler litt om å ikke være bare mottaker, tror jeg. Jeg sier som Kåre Ørnung; jeg vil mye heller spille fiolin... Ha en riktig god natt, og lykke til med salget i morgen!

  SvarSlett
 2. Nydelege ting du lagar! Likte spesielt godt koppen med dei blå rosene med brune blad. Ein vakker dag kan eg kanskje rekka i ein sånn...Lukke til med marknad og alt godt for jula!

  Marian

  SvarSlett
 3. Lykke til med julebutikken - det ser fint ut!

  SvarSlett
 4. Lykke til med julebutikken begge to - det ser fint ut!

  SvarSlett
 5. Tenk, er det slik du gjør det! Artig å se, jeg ante faktisk ikke at det er slik det går til. I min tid på keramikkverksted, i 1986, var det blåleire og begitning som gjaldt. Akkurat det selger vel dårlig i dag *S* Eller - er det kanskje på vei inn igjen.

  Håper du fikk mange vellykkede ting ut av ovnen og at julemarkedet ble en riktig flott - Liv

  SvarSlett
 6. Tusen takk for positiv tilbakemelding på bloggen min.
  Håper keramikken kommer ut av ovnen slik du ønsker den og at salget går strykende på Fåberg!

  SvarSlett