onsdag 8. februar 2012

Dukkehus og miniatyrmøbler, del 2.


Dukkehus-møblene våre ser mest ut som møbler fra 1700-tallets rokokkostil og nyrokkokkostilen på 1800-tallet. Stolen har ”ballongrygg” og bena på stolen kalles ”cabriole”, typiske trekk fra rokokkostilen.

Rokokko er en videreføring av barokk.  Barokken er kraftigere og mer pompøs i uttrykket. Rokokkoen er lettere og mer asymmetrisk i formspråket, mens nyrokokkoen fra 1800-tallet som regel er symmetrisk. Speilet har foreksempel lik utskjæring på begge sider av midtlinjen. Rokokkostilen i Norge fikk sitt lokale formspråk innen treskjæring og rosemaling. Dekordetaljer fra naturen som for eksempel blomster var typisk sent på1800-tallet.  Vinduer og dører ble ofte malt i pastellfarger som blekblått og blekgrønt. Hvitt eller tilnærmet hvitt var tidens nye vindusfarge.

Dette dukkehuset er fra en helt annen tidsperiode enn møblene vi kjøpte på markedet i Barcelona. Nå er standard takhøyde  ca 240 cm. Ved slutten av 1800-tallet var det helt vanlig med 320 cm under taket i bygårds-leiligheter. Våre dukkehusmøbler hadde nok ønsket seg en større takhøyde, men jeg orker ikke å bygge om huset. Planløsningen blir heller ikke forandret. De fire rommene skal brukes til bad, soverom, stue og spisestue.

Man tar hva man har og gjør det beste ut av det… eller… man blir revet med og kjøper nytt… Ja, takk begge deler! Nå har jeg bestillt disse møblene og dukkene fra MiniHuset i Danmark:


Jeg fant ingen kjekk mann i nettbutikken... vi får håpe han dukker opp etterhvert.

Dukkehuset er nå nyvasket og dermed kan jeg sette igang med tapetsering og maling J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar