tirsdag 7. august 2012

Kjøkkenredskaper med god design


Disse kjøkkenredskapene kjøpte jeg i Östersund, de er en nytelse for øyet og svært funksjonelle.


Herlige farger!! Duken er et loppiskjøp fra Loppis på Gården i Östersund.


En vase med nye kjøkkenredskaper.

Denne turkise bollen ble designet i 1950 og er fortsatt i produksjon. Både estetikk og funksjon er godt ivaretatt og dermed blir det en designklassiker som alltid ser like moderne ut. Bollen er signert Sigvard Bernadotte/Acton Bjørn og er likt som de andre redskapene produsert av Rosti Bakelitfabrik.

Den velkjente Margrethe-bollen er laget av malaminplast og har en praktisk antiskli gummiring under.
Bernadotte (1907-2002) har vært en viktig inspirator for Industriell design i Skandinavia og var med på å etablere den svenske Society of Industrial Designers (nå SVID). Bernadotte jobbet både som grafisk designer og industriell designer og formga bl.a.; kalkulatorer, bestikk, møbler, briller, radioer og kjøkkenredskaper.
Til venstre: Sigvard Bernadotte. I 1934 valgte han bort tittelen prins av Sverige for å gifte seg borgerlig. Til høyre: «Virrvarr» 1957, mønstret er brukt på alt fra benkeplater til skjærebrett, tekstiler og gulv. Kilde HER

Kilde: HER
   


 Kilde: HER


3 kommentarer:

 1. Så mye fint du har funnet på loppis i Østersund! Tenk at jeg, som bor i Trondheim og elsker loppis, ennå ikke har vært på loppis i Sverige! Det ser ut som vi må få til en tur etterhvert; både på utvalg og priser!

  Digger den fine kjøkkenhylla di, altså! Skulle gjerne hatt en slik, men har nok ikke plass til det, desverre... Men jeg "pinnet" den for å kunne ha bildet som inspirasjon senere istedet (Pinterest) ;-)

  :)

  SvarSlett
 2. No har du fått kjøpt dæ mytty fint! Så like æ fargan å.. Herrrrrrrrrrlig!!

  SvarSlett
 3. Den duken er nesten til å dø for... Så fine farger! Da jeg flyttet på hybel som 17-åring (ja, jeg flyttet faktisk hjemmefra året før, men det var for å dra til Alta på folkehøyskole) fikk jeg en brun Margrethebolle. Den har jeg hatt i alle år etterpå, og faktisk fikk jeg en gang tak i en ny gummiring til å sette under. Når de har gått ca 23 år, blir ringen litt sånn sprø. Da jeg var i Åre sist, hadde de faktisk flotte, praktiske lokk til dem. Ja, for jeg har kjøpt meg flere etterpå, så nå har jeg i fem forskjellige størrelser. Det er bare Margrethebollen som gjelder!

  SvarSlett