lørdag 1. desember 2012

Julekalender 


1. Desember og julekalenderen er på plass. Ja, på samme plass som i fjor og året før der.
 
Selv om Tuva er 18 år får hun fortsatt pakkekalender. Jeg liker å finne ting som kan pakkes inn, pakke de inn og se de henge der til pynt.  Tuva er generelt glad i tradisjonen med pakkekalender men hun løper ikke lenger like kjapt ut av sengen for å åpne pakkene.
Mens hun liker tradisjon og gjentagelser, liker jeg forandringer. Jeg har derfor lagt inn noen overraskelser underveis. Det har brukt å være en billig sjokoladekalender i første luka, men i går hang det plutselig en liten, firkanta pakke med nr. 1 på. Tuva sier da med trist stemme; skal jeg ikke få sjokoladekalender i år? Jeg; jeg har forandret litt på tradisjonene for å gjøre kalenderen mer spennende. I dag åpnet hun første pakke og der skjulte det seg en liten, grå eske, lik den jeg fikk på jobben med et visittkortetui inni; skal jeg få visittkortetuiet..? Men da hun åpnet esken lå det en lapp inni hvor det stod; Du er søt, kjempesøt! Så det var koselige beskjeder som ble gavene i år altså.. Men like fort så hun at det stod noe på andre siden av lappen; se under putene i sofaen. Og hva lå der? Jo, selvfølgelig en sjokoladekalender.

Begge to lo, så tårene trilla… J

 

 

 

 

4 kommentarer:

 1. Et innlegg og en kalender fylt av gjensidig kjærlighet, tror jeg *S* Det ER koselig med tradisjoner. Mine, på 23 og 20 får også pakkekalender. Nå får de til og med hver sin. Da de var små, åpnet de annenhver dag.
  Men, jeg har varslet dem- når de er ferdige med studiene, ja da er det slutt *S*
  Gode førjulsdager til deg og Tuva - Liv

  SvarSlett
 2. - glemte jo å si at det var en elegant visuell sammenheng med keramikken over vinduet og kalenderopphenget :-)

  SvarSlett
 3. Utrolig koselig tradisjon det du beskriver :) blir man noen gang for stor til kalender, hehe ;)
  God helg til deg :)

  Klem

  SvarSlett
 4. Så koselig med en kalender med koselige ord i.
  Kan forstå at hun setter pris på det.
  Ønsker deg ei herlig adventsuke :)

  SvarSlett