mandag 1. april 2013

Hjemmesydde puterI dag ble putene ferdig!

Mette så noen av puteprosjektene mine her på bloggen og spurte deretter om jeg kunne sy puter til henne. Hun hadde arvet noen gamle, broderte bilder.
Nå har jeg sydd nye putetrekk, med broderiene som dekor.Det grønne linstoffet har jeg kjøpt hos Åhléns og det lyse stoffet er deler fra en gammel gardin. Dunputene fra Ikea er 40 x 60 cm og broderiene er plassert i det gylne snitt.

Det gylne snitt er et gammelt komposisjonsprinsipp som Store norske leksikon beskriver slik; Det gylne snitt har vært brukt i komposisjon siden antikken, i renessansen og senere. Slike proporsjoner mente man hadde en balanse som på en naturlig måte tiltaler menneskets øye og sinn. Prinsippet går i hovedtrekk ut på at hvis man deler et billedutsnitt i 9 like store deler ved å dele det i 3 både horisontalt og vertikalt, er de gylne snittene de 4 krysningspunktene for delingslinjene. Motivet bør plasseres i et av disse.

4 kommentarer:

 1. Det ble flotte puter.
  Må nok snart få sydd litt igjen.
  Alt for lenge siden jeg har hatt tid og lyst til å sette meg ved symaskinen.
  Får stadig skrøyt av den fine koppen du har laget. Senest nå i påsken var det noen innom som kommenterte den. Og da fikk de jo hele historien om hvordan den havnet hos meg. hehe
  Ønsker deg ei herlig første apriluke :)

  SvarSlett
 2. Næ så fine puta! Du e døktig :-)

  SvarSlett
 3. Superflotte puter! Du er utrolig kreativ. Bra idé med broderiene!
  Klemmer fra PillePalle

  SvarSlett
 4. Broderiet "mitt" ble fint på pute - tenk at jeg har gitt det vekk...!
  Og - var det ikke det jeg ante, at både i musikk og kunst finnes det matematikk *S*
  Jeg har akkurat vært sekretær for utsmykkingskomiteen ved skolen vår, http://gimleskule.itum.com/nb-NO/Nyhetar/Forsidenyheter/Kunstdag.aspx ,
  og samarbeidet med kunstkonsulenten Anne Stabell, kunstner ute, Bente Knudsen Sanden og kusntner inne, Inge Pedersen, var spennende og lærerikt!
  En god helg til deg - Liv

  SvarSlett