lørdag 13. juli 2013

Eggum i Lofoten


 
Nå har jeg gjester i feriehuset mitt og vi har vært på sightseeing i nærområdet.

Eggum er et lite tettsted på Vestvågøy, fiskeværet ligger en times kjøretur fra Nusfjord og det er dermed et perfekt mål for en kveldstur.

I 1992 ble «Hode» montert på Eggum. Langt fra boligbebyggelsen, midt i et beiteområde for sau, rett imot storhavet, der står skulpturen Hode.
 
 

 

 

Hode forandrer seg etter hvilken side av skulpturen du står, hode snur seg rett og slett på hode når du går rundt sokkelen.

Hode eller Head, er laget av Markus Raetz fra Sveits, i 1992. Dette kunstverket er en del prosjektet Skulpturlandskap Nordland.
 

Før du kommer til parkeringsplassen, og starter gåturen på ca. 1000 meter ut til Hode, ser du denne steinborgen og en kiosk. Steinborgen ble bygget under 2`verdenskrig, og skjulte Tyskernes radarstasjon. Servicebygget, som rommer en kiosk og toaletter er tegnet av det kjente arkitektfirmaet Snøhetta. Kiosken har et enkelt formspråk og er helt tydelig utformet i samsvar med omgivelsene den står i. Men hva med fortsettelsen… I år som i fjor ble jeg lite imponert av å se et partytelt, ting fra Thailand til salgs, en meny bestående av hamburger, pommes frites og vårruller…
 
 
Les gjerne mer om dette servicebygget, som er en del av Statens vegvesen sitt turistvegprosjekt HER

 

Vi besøkte også det koselige; Galleri Eggum. Her kan du se og evt. kjøpe malerier og grafikk laget av kunstneren som eier stedet; Rolf Aarøe Arnesen . Du kan også finne skatter i bruktbutikken som ligger vegg i vegg med galleriet.
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar