mandag 10. februar 2014

Trender - møbelmessen i Stockholm


Vi har besøkt Stockholm Furniture & Light Fair.

Lørdag er messen åpen for alle interesserte og det var lang kø da vi ankom messen like etter åpningen kl.10.00. Tiden fram til stengetid kl.17.00. ble brukt effektivt til å sanke mest mulig inspirasjon.

I løpet av dagen holdes det flere foredrag. Vi prioriterte Jan Rundgrens foredrag om kommende trender. Han hadde også laget to trendutstillinger ute i messeområdet, en med fokus på lys og en med møbler.

Jeg synes at de kommende trendene inneholder mange godt kjente elementer, materialer og farger som har vært synlig i interiørbildet lenge; marmor, varme metaller, vevde matter, rustikke overflater og treverk. Naturen er jo en naturlig del av vår kultur og vi henter fortsatt mye inspirasjon fra naturen.

En tydelig trend i tiden er nye varianter av gamle designklassikere, eller møbler og lamper med retropreg. Om du har en slitt sofa så trenger du ikke kjøpe ny, kjøp heller noen meter med linstoff og dander stoffet over sofaen – dette er en kommende trend. Gamle, nedslitte skinnsofaer med god design er også like hot.

Jan Rundgrens navn på de fire trendretningene er; Pure classics, Secret garden, Natural elements og Aqua marine.

Pure classics

  

Vi vil framover se mindre av den upersonlige stilen «anonyme hotellrom», loungestilen, og mer til den elegante og mer personlige stilen - Pure classics.

Det er i denne trendretningen naturlig å blande gammelt med nytt. Matte pasteller i kombinasjon med gråtoneskalaen. Det er fortsatt populært med varme metaller som gull og messing, samt hvit marmor.

Stikkord: klassisk stil, marmor, diskre farger, gull/messing, heldekkende matter, stukkatur, krystall og moderne luksus.


Secret garden

 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 

 
 Hagen er en stor inspirasjonskilde. Klare, sterke farger fra blomstenes verden, sammen med grønt, hvitt og natur. Secret garden er en kombinasjon av rustikk retro og moderne romantikk. En stor inspirasjonskilde er også second-hand som gjerne kombineres med moderne møbler for å skape et personlig uttrykk.

Hjemmet møbleres med produkter som passer både ute og inne, og det er en hel del nye møbler som også kan brukes til å sette blomster på. Sittemøbler med integrerte krukker som har plass til grønne vekster, eller et espalier som romdeler flytter hagen inn. Det er fortsatt mange organiske mønster på trykte stoff, gjerne klare farger på hvit bunn. Motivene kan både være naive og naturalistiske.

Stikkord: klare farger, blomster, lin, espalier, grønne farger, romantikk, rustikk retro, moderne romantikk og grønne planter.
 

Natural elements

 
 


 
 
 

 
 
 


Naturen og det nordiske landskapet er en av de største inspirasjonskildene framover. Det er naturmaterialer som stein, tre og glass som dominerer denne stilen, og vi får se spennende kombinasjoner av tre, metall og lær. Lær er et materiale som kommer tilbake, men nå på en ny måte.  Vi får også se mer av ferdig patinerte overflater både på tre og tekstiler. Vasket lin vil bli brukt både i sofaen og på sengen, og fargene går i naturens skala. Kalde brune nyanser i kombinasjon med granitt, med innslag av grønt i naturens fargepalett.

Stikkord: Tre, vasket lin, naturfarger, stein, gråtoneskalaen, skinn og lær, patinerte overflater, moderne design og rustikke materialer.


Aqua marine
 
 

Aqua marine er en stil med en ny og oppdatert sjø-følelse.

Å leve nær havet er en drøm for mange og inspirasjonen kommer fra havets fantastiske undervannsverden. Den klassiske marinestilen blir ny i en blågrønn fargetone. Skiftende farger i blått, grønt og turkis blir til et inspirerende fargekart som vi kombinerer med hvitt til sommeren. Blått og hvitt er sommerens sterkeste kombinasjon – den synes på alt fra porselen til møbler. Blått ser også ut til å bli en av de mest populære fargene på møbelstoffer den kommende sesongen. På trykte mønster brukes fortsatt akvarellteknikken der fargene flyter over i hverandre. I denne trenden er det treverk som dominerer mest på møbler. De hvitmalte utemøblene i tre er fortsatt helt riktig for uteplassen, men de gråmalte tremøblene er like aktuelle. Fargen gammel grå drivved er fortsatt trendy. Stilen er veldig nordisk og passer oss som har en lengsel til havet og korte somre.

Stikkord: blågrønt, moderne marine-stil, akvarelltrykk, striper, grått tre, blått og hvitt.

 
2 kommentarer:

  1. Dette var interessant lesing! Fikk høy puls da jeg leste om Aqua Marine stilen..

    SvarSlett
  2. Deilig å se at trendene er fulle av farger og mønstere! Jeg blir helt matt av alt det hvite og grå man ser i møbelforretninger og enkelte hjem for tiden. Jeg trenger fargenes energi!
    Takk for at du deler :)

    SvarSlett