Etter en uke i Porto-regionen har jeg lært litt om portvin. Ja, i byen Porto ligger portvinskjellerne side om side og de tilbyr både omvisning og prøvesmaking. Her har de helt siden romertiden mottatt råvarer fra vindyrkerne langs Douroelven, produsert vin og eksportert vinen videre til andre land.
Til høyre for broen ligger vinkjellerne.
|
Vinkjelleren Calem.
|
Et bilde av terassene hvor vindruene dyrkes.
|
Vinproduksjon i "gamle dager".
|
Den tykke sorte streken viser Douroelven som går fra Poto, gjennom dourodalen og mot Spania.
|
Vi dro oppover Duoro-elven med båt. Vi ble fraktet gjennom en sluse og stoppet ved vingården Quinta da Foz.
Offentlige toaletter i vindistriktet.
|
En vakker og spesiell blomst, ser nesten ut som en flaskekost.
|
Jeg har også lært noe av Gry som jeg reiste sammen med; brie marinert med portvin og varmet i ovnen = svært godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar