søndag 28. november 2010

Den Norske Opera, Nøtteknekkeren


Billettene til Nøtteknekkeren ble innkjøpt for lenge siden. I går, endelig, reiste vi med toget innover tidlig på morgenen. Jeg har vært utenfor og inne i foajeen på Operaen tidligere, men nå fikk jeg endelig se salen og en forestilling. Operaen er et fantastisk byggverk! Og for noen proffe utøvere! Det var svært fascinerende å se så dyktige utøvere, en nytelse å se danserne, scenografien, og høre sangen og musikken.

Den Norske OperaVenstre: Salen, med orkesteret som varmer opp før forestilling.
Høyre: Ytterveggene på toalettene nede i foajeen er nydelige!

Slik beskrives forestillingen:

Denne klassiske balletten er fylt av magi, eventyr, skjønn musikk og dans av beste merke. Vi møter lille Clara som etter familiens juleselskap, legger ut på en drømmereise der hun blant annet møter Musekongen, Snødronningen og Sukkerfeen. For ikke å glemme Nøtteknekkerprinsen som viser henne rundt i eventyrland, hvor hun blant annet får se dans fra alle verdenshjørner.

I Nasjonalballettens versjon er det overflod av store og små ballerinaer, fargerike kostymer og imponerende tåspissdans. Alt til Tsjajkovskijs smittende toner spilt av Operaorkestret. Velkommen inn i vår eventyrverden!
 


En flott forestilling!


Vi reise hjemmefra tidlig for å få tid til shopping før forestillingen.  Jentene handlet og jeg fotograferte utstillingsvinduer. Jeg er veldig fornøyd så lenge jeg kan finne fine fotomotiver, dvs. bruke tid på min nye hobby, denne bloggen: ) Det gir meg energi og glede.  
I dag må huset ryddes og fire lys finnes fram...

1 kommentar:

  1. Du snikfotografere litt å ja..... Fine bilda var det. Ha en fin advents kveld.

    SvarSlett