søndag 21. november 2010

Varde, Kunsthøgskolen i Bergen

Her kommer det flere bilder fra tiden ved Kunsthøgskolen i Bergen.
Vinteren og våren 1994 hadde vi et samarbeidsprosjekt med fem andre Kunsthøgskoler i Norden. Samarbeidsperioden skulle munne ut i en felles elev utstilling. Et annet mål var å skape et tettere akademisk samarbeid mellom skolene. Det ble arrangert et felles seminar hvor temaet var økologi og livskvalitet. Vi fra Bergen reiste til København for å møte studenter fra de andre Kunsthøgskolene, inkl. Oslo. En av foredragsholderne var Arne Næss, jeg er stor fan av ham. De ulike instituttene valgte etter hvert forskjellige undertema som studentene jobbet med. Vi på keramikk jobbet under tittelen Varde. Varder viser vei og gir signaler, de er budskapsbærere. Tidlig på våren i  1994 ble alle elevenes arbeider juryert, og jeg ble antatt som eneste keramiker fra Oslo og Begen.


Toppen er laget av porselensleire som krymper forholdsvis mye, og dermed sprekker
når den modelleres sammen med "kroppen", som er av steingodsleire.
Urnen er brent i saltovn. Høyde ca 70 cm.

Høyde ca. 25 cm. Bildene er scannet fra papirbilder, og har desverre dårlig kvalitet.


Mine to urner ble pakket og sendt til London, hvor utstillingen ble åpnet av Prins Charles. 54 arbeider av studenter fra åtte ulike institutter ved seks Kunsthøgskoler ble så sendt på turne, fra London til Kunstinsdustrimuseer i Roma, Budapest og Berlin.


Bildet er tatt på Kunstindustrimuseet i Budapest våren - 95.


Urn.
A container for life/death or entrance/exit
A memorial for mankind – a line of cairns
Sealed – bearer of the secrets of the past, information and history
Its inner strength causes surface cracks and scars – associations with disintegration, practical and cultural


Denne bloggen blir en blanding av både minnebok, logg, dagbok og fotoalbum. Jeg får ryddet i gamle papirer og bilder, og tilbakemeldinger fra dere er svært hyggelig og inspirerende – tusen takk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar