1 pk. tørrgjær eller ½ pk. fersk gjær.
2 ts. salt
1 ss honning
2 ½ dl. havrekli
10 dl. hvetemel
10 dl. hvetemel
I dag byttet jeg ut havrekli med 2 dl . kruskakli og 1 dl solsikkefrø.
Gjær, salt og honning. Blandes med lunkent vann, kruskakli og solsikkefrø... |
Mel helles i, og alt røres sammen til en forholdsvis tynn deig som settes til heving. |
Deigen er ferdig hevet, og jeg har strødd sesamfrø over før steking. |
Sett på stekeovnen etter heving, og plasser brødet inn litt nedenfor midterste rille i ovnen. Stek brødet ca 11-15 minutter på 250 grader. Senk så varmen til ca 150 grader og stek videre i ca 15 minutter, eller til brødet ser ferdig ut. Brødet holder seg ferskt og saftig i flere dager når det er innpakket i plast.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar