lørdag 29. januar 2011

Min utsmykkning ved Gjøvik Sykehus


I 2000 designet jeg dekoren til gulvet på Barnepoliklinikken ved Gjøvik Sykehus.

Her kan du hoppe paradis i gangen til venstre. Legekontorene er markert med kvadrater i ulike farger..
Det var på toget, på vei hjem fra Årsutstilling for kunsthåndtverk i 1999, at jeg møtte 
en konsulent for utsmykkingsprosjektet av Sykehuset. En del av Sykehuset var under rehabilitering, og både vegger og gulv skulle utsmykkes. Konsulenten ville gjerne bruke en nyutdannet kunstner til et liten del av utsmykningsprosjektet, og ba meg om å sende inn en søknad. Jeg sendte inn en søknad med bilder av mine arbeider slik at komiteen, med brukere av huset, arkitekter, konsulenten og ledelsen ved sykehuset, kunne vurdere om de ønsket å bruke min kompetanse. Det ønsket de, og jeg ble kjempeglad for å få oppdraget.


Tema for utsmykningen var labyrint. I korridoren møter du først en "rundkjøring". En del av labyrinten fortsetter til et paradis, mens den i motsatt retning fører deg inn til venterommet. Resepsjonen ligger inn til venstre, og har fått et utvidet, rektangulært blått felt. De seks legekontorene har hvert sitt kvadratiske felt med ulike farger foran dørene.

  

Den beste dokumentasjonen av det ferdige gulvet ligger på en VHS. NRK lokalnyheter filmet og intervjuet ansatte og meg, mens barn lekte på gulvet. Jeg vil prøve å få lagt den ut her, senere.

1 kommentar:

  1. Dette var skikkelig tøft! Ikke bare ser det bra ut, men det er jo så morsomt for barna å følge 'stien' på vei til legekontoret, eller leke seg bortover gangene mens de venter. Ikke alle som gleder seg like mye til å komme på klinikken, så det er fint å få fokus på noe annet. Kjempeide! :-) ha en riktig god helg! Klem, Turid

    SvarSlett