tirsdag 15. februar 2011

Er du en samler?Jeg er ingen bevisst samler, men det har etterhvert blitt noen små samlinger av kopper, asjetter, fat, kindereggfigurer, gamle broderier, stoffer og servietter. Vitenskapsmuseet i Trondheim så innlegget mitt, Retro juleservietter, og ville ha meg med som "pilot" for en utstilling de skal vise høsten 2011. De skal lage en utstilling av ulike samlinger og fortelle historien bak, eller om samlingen.

Jeg har bidratt med min servietthistorie:  Da jeg var liten samlet jeg på servietter, og det hender fortsatt at jeg tar med meg en hjem – de tar jo ikke mye plass i vesken. Det blir som en souvenir, de har minner med seg. Serviettene er fine å se på og likt et fotografi får de meg til å minnes den dagen, den ferieturen eller det selskapet. Mamma og nabodamene hadde treff ca en kveld i måneden, sparemøte het det. Det var veldig hyggelig de gangene møtet ble holdt hos oss, da fikk vi gode rundstykker med deilig pålegg på. Det luktet også annerledes i huset, damene hadde parfymert seg for kvelden. Men det var også spennende de gangene mamma var på møte hos andre, for da hadde hun alltid en serviett med hjem i veska. Jeg måtte legge meg før hun kom hjem, men om morgenen lå servietten på kjøkkenbordet – en gave til meg!

Servietter ble innkjøpt til selskaper og høytider, og forteller svært mye om tidsperioden de er fra. Papirkvaliteten har forandret seg med årene, det samme har farger og mønstre.

 


Utstillingen, Fra sans og samling skal åpne 1. september. Kanskje du vil bidra med din samling? Se HER for mere informasjon om prosjektet

4 kommentarer:

 1. Så spennende;) Jeg husker jeg overtok noen servietter etter en tante- men de er nok borte vekk for lenge siden. Morsomt å komme på utstilling da!!

  SvarSlett
 2. He he, jeg er nok en samler:)
  Husker jeg samlet på servietter da jeg var liten Hadde en gigantisk stabel i et klesskap. Så skjedde det fatale. Jeg passet rotten "Rambo" til en venninne av meg en sommer. Jeg syntes det var gøyt å ha den løs på rommet mitt. Helt til jeg oppdaget at den hadde spist seg gjennom min dyrebare stabel med servietter...

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Så kjekt med servietter og samlinger...
  Samla mere da jeg var liten, men merker at jeg har fått sansen igjen. Både gjennom bloggingen og barna :)
  ganske sikker på at jeg har lik din øverste til venstre :)
  Gratulerer med å komme på utstilling forresten!

  Tusen takk for det fine tipset angående å ramme inn den strikka tingen jeg fikk til morsdagen...
  Skal gjøres :)
  Klem og lykke til med utstillingen...

  SvarSlett
 4. Visst er jeg en samler - det blir bare så altfor mye forskjellig;o)))) Ikke sånn som deg som tydeligvis har orden i systemet;o)
  Spennende med denne utstillingen. Lykke til!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett