fredag 18. februar 2011

Vanskelig fargevalg ...?

Jeg har vært innom 3-4 butikker for å finne ulike NCS fargeprøver. Det var så utrolig vanskelig å bestemme seg for farge til den "nye" gamle skjenken. I de siste årene har det blitt mye eggeskallhvitt og chi, både på vegger og møbler. Jeg har veldig lyst til å gi den "nye" skjenken litt mere farge. Tenke, vurdere, tenke, sammenligne, tenke, eliminere... . Etter ca tre uker landet jeg på 1010 B50G. En liten del av stua, som egentlig er en innebygd veranda, har en grønnfarge NCS 1010 G80Y på veggen.  Disse to fargene er nyanselike.

Nyanselike farger har like mye hvithet, sorthet og farge i seg, og vil dermed harmonere godt sammen. De to første tallene i NCS koden oppgir mengeden av sorthet, her 10%. De to neste tallene viser mengden av kulør eller farge, her 10%. 10 + 10 = 20, da er det 80 % hvitt i denne fargen. De bakerste tallene leses slik: Blå(B) med 50 % grønt(G).

Jeg har kommet langt på oppussingen av denne skjenken nå, så den er ganske snart klar for visning...

2 kommentarer:

 1. Utrolig mange flotte farger du har plukket ut da! Huff, slike valg er alt for vanskelige, takk for forklaring av fargene, det skjønner jeg som regel ikke noe av;) hehe

  Ha en herlig lørdag:D

  SvarSlett
 2. Hei
  For å lære mer om NCS-koder - gå inn på ncscolour.no.
  Noen ganger kan det være lurt å vite hva NCS-koden egentlig står for, særlig når man skal sette sammen flere farger. Sorthet, kulørthet eller hvithet i en kode, BØR ha en likhet når farger skal settes sammen. Da vil de se bra ut UANSETT hvilket lys fargene blir sett i.

  SvarSlett