fredag 27. mai 2011

Tekstil work shop i Milano

Utenfor vinduet i Ripa di porta Ticinese nr. 69 stoppet vi umiddelbart opp for å se på de fargerike og kreative kjolene som hang til utstilling. Her måtte vi inn å se, og vel inne i butikken oppdaget vi at dette var en god blanding av butikk og et kurssted. Lengre inn i lokalet satt det mange damer rundt et stort bord, de var ivrig opptatt med stofftrykk, garn og symaskiner. Damene som jobbet der fortalte oss at det gikk an å leie en symaskin med lærer for noen timer, eller for en lengre periode. Da vi var på besøk, laget kursdeltagerne bilder, ellers så vi mange skjørt og kjoler. Flere av klærne ble redesignet av gamle tekstiler, og vi kunne til og med kjøpe ferdig klipte stoffpakker til skjørt. Det var èn pris om man skulle kjøpe stoffet, og en annen pris om de skulle sy skjørtet for kunden. Stoffet var klippet slik at skjørtet kunne sys sammen i mange ulike størrelser, utrolig smart.

Fargersterke kjoler var et blikkfang i vinduet

Gamle materialer blir til nye klær


Til venstre henger det "stoffpakker" med materialer til skjørt.
Treblokker til stofftrykk , også som dekor på veggen
En mann og mange damer, som var veldig hyggelige!Kjoler for salg og søte små modeller

Jeg besøkte L`HUB i starten av påsken 2011, sammen med min venninne og kollega Bente. Kanskje neste jentetur blir kombinert med sømkurs i Milano? Dette var et svært inspirerende sted å besøke. Du kan finne mer informasjon og se flere bilder på hjemmesiden deres HER

3 kommentarer:

 1. Og denne bare snublet dere over! Snakk om flaks, så morsomt. Jeg har enda flere bilder på lager fra Milano jeg også. Nå inspirerte du meg (igjen!) til å legge ut flere!

  SvarSlett
 2. Artig konsept :))) Håper du tar turen til Brumunddal neste helg. Velkommen skal du være! Hadde vært koselig om du da tittet innom boden min for å hilse på (kjennetegn: jeg har med meg en gammel sybyste og et lite klesstativ med barnekjoler)

  SvarSlett
 3. wow så mye fint!
  likte de skjørte-lampene!
  god helg til deg;)

  SvarSlett