lørdag 28. mai 2011

Lilleputthammer


Jeg liker små møbler, små kopper og andre småting. De er søte fordi de er små, og innbyr til fantasi og lek. Ja jeg tror både barn og voksne fascineres av miniatyrer i form av dukkehus, titteskap og lignende. Lilleputthammer er et sted for lek og opplevelser, alt er spesielt tilpasset barn, og byen er derfor bygd opp i målestokk 1:4. Lilleputthammer er som Storgata i Lillehammer på 1930-tallet. De små husene har butikker i første etasje og leiligheter i andre etasje.

Nå har elevene ved vg2 Interiør og utstillingsdesign, Vargstad vgs. laget spennende utstillinger i flere av de små vinduene. Dette er det fjerde året vi er så heldige å få oppdraget med å lage morsomme og kreative vindusutstillinger. En realistisk oppdragsgiver gir elevene våre viktig erfaring i å forholde seg til en kunde. Inspirasjon og ideer til utstillingene har vi blant annet hentet på Maihaugen hvor vi fikk en spennende og lærerik omvisning i flere hus fra tidsperioden. Her kommer det bilder fra butikkene, bildene er litt dårlige fordi jeg har fotografert gjennom glassvinduer. Nå skal jeg velge ut bilder fra leilighetene, jeg vil jo så gjerne vise dere hvor fint det ble...

Det bor en baker... i Lilleputthammer

Bakeri og konditori.

Bokhandel

Broderiforretning

Garn og stoffer

Gullsmed

Isenkram, eller jernvarebutikk med interiørvarer og maling

Isenkram, eller jernvarebutikk med verktøy og kjøkkenutstyr

Kortvarebutikk, en butikk som fører det meste en dame trenger

Urmaker

Hos Politimester Larsen er det gang, kontor og arrest

5 kommentarer:

 1. Så artig, Anne-Lise! Du har helt rett, vi fasinere av det som er mindre enn vanlig, men også større! Sparkstøttingen på Tynset for eksempel, den er veldig mye større enn vanlig for eksempel. Jeg husker da vi var barn, vi kjørte lange omveier for å komme forbi et bittelite hus. Det lå på Heggem på Nordmøre. Vi reiste jo forbi Lilleputthammer forrige helg, men ikke slik at vi så det, så vi snakket om om det er sånn at det fremdeles er i drift. Da fikk jeg svar på det. Da barna var små, var det utrolig populært å dra dit.

  SvarSlett
 2. Og Anne-Lise; jeg skulle gjerne ha vært mer kreativ, og gjort praktiske ting. Men det får jeg aldri tid til, jeg leser jo! Døgnet har ikke flere timer enn det har

  SvarSlett
 3. Så mange vakre detaljer...

  SvarSlett
 4. Hei. Dette var for meg en ny blogg. Spennende. Ja det er et mopeddekk som var ønsket som dekorasjon ved døra. Har aldri gjort noe slikt før, men en gang må jo være den første.
  Så koselig skjørt du har sydd deg. Her blir det lite sying for tiden, men det kommer vel tid for det igjen også.
  Ønsker deg en god dag :)

  SvarSlett
 5. sehr schöne bilder!!!!! liebe grüße, angie

  SvarSlett