fredag 24. juni 2011

4 bruktbutikker langs E6


I går kjørte vi fra Lillehammer til Steinkjer. Denne ruten har vi kjørt mange ganger, men aldri før har turen tatt 12 timer. Dette skyldes ikke at jeg kjørte 35 kilometer i timen, eller det at jeg faktisk stoppet for en elg som kom byksende over veien ved Dovre. Nei, det skyldes min skattejakt i bruktbutikkene langs E6 i Gudbrandsdalen. Sist sommer kjørte vi innom bruktbutikkene i Ringebu og Otta, i år fant jeg to til på Vinstra. Butikkene er ikke synlige fra E6, så jeg vil derfor prøve å forklare veien, slik at dere som liker skattejakt, finner fram. Se vei-forklaring under bildene.

Tuva, 17 åringen, sov allerede etter 15 minutter i bilen. De sosiale sammenkomstene med venner før avreise, samt sene netter på facebook tar på. Jeg hadde derfor frie tøyler til å handle hva jeg ville på Ringebu, mens datteren sov i bilen. Hun sov helt til ankomst på Vinstra. Der ble hun med inn, og fant et gammelt kjoleforkle til meg, flink jente! Det er noen år, og minst én størrelse siden jeg har kjøpt brukte klær. Dette var en meget stor og innholdsrik butikk som jeg likte veldig godt. I den andre butikken på Vinstra var det også et forholdsvis stort utvalg av ting og klær, det ble med én ting derfra også. Vi kjørte så til Otta, der jeg tok en rask runde rundt i lokalet som resulterte i en enkel gryteklut. Summa summarum, jeg kjøpte én ting i hver butikk (om et komplett moccaservice til seks kan kalles ett kjøp?). Nå var det igjen tid for vekking av den sovende passasjeren, og pizzalunsj på Otta – same as last year, Otta spesial!

RINGEBU BRUKT OG NYTT har et skilt ved E6, avkjøringen ligger lengst nord i sentrum. Du følger veien ca 500 - 1000 meter, så ligger dette huset til venstre.
 
BRUKTBUTIKKEN ligger i Vinstra Nedregate. Gaten er handlegaten på Vinstra og ligger paralellt med E6. Åpningstider: Hverdager 9.00-16.30. Lørdag 9.00-14.00
 
BRUKTBUTIKKEN på Vinstra er stor. Her kunne jeg snu meg, å se like mange lopper i den andre retningen.Kjelleren var full av møbler.Stolen er produsert ved Sørheim Møbelfabrikk utenfor BergenVakker Norsk keramikk
TING og TØY bruktmarked på Vinstra ligger på Lomoen. Lomoen står det på et skilt ved E6. Du kjører over brua og gjennom første rundkjøring, der fortsetter du rett fram. I neste rundkjøring tar du til venstre, og der vil du snart se en fargehandel på høyre side. Ta av til høyre etter fargehandelen. Du kjører deretter ca 500 meter langs området til Gausdal Land. Så, vips ,er du der


TING og TØY på Otta ligger ca 2 km fra E6, i Ola Dahls gate 9Det ble et selvportrett, og åpningstidene på OttaJeg vil gjerne vise dere mine nye kupp fra gudbrandsdalens skattekamre, nå skal jeg vaske og stryke kjoleforkleet, og pakke ut kopper og kanne. De nye loppene skal fotograferes.

4 kommentarer:

 1. Kribler i meg når jeg ser disse bildene. SÅ gøy! Husker da jeg oppdaget et skilt på vei til hytten hvor det sto "bruktbutikk". Jeg ropte "STOPP"!. Stakkars mannen min kvapp så forferdelig og trodde vi hadde kjørt over et dyr.. Gleder meg til å se mokka koppene!

  Klem:)

  SvarSlett
 2. Oi. Så mange kjekke butikker da. Det så ut som de hadde en del fint ja... Gleder meg til visning ;)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for koslig kommentar ^^,
  Er spent på hva du har fått av fangst på turen nordover :)
  God tur og ferie

  SvarSlett
 4. Hei :) Jeg satt og skulle finne ut om den bruktbutikken på Otta,opningstider og sted.Dette var til god hjelp:))Tusen takk.
  Håper jeg finner mange skatter der:)
  Ha en fin dag,klem

  SvarSlett