lørdag 25. juni 2011

Nye moccakopper + litt til 

Fire bruktbutikker på én dag, og én handel i hver butikk. Kjøreturen mellom Lillehammer og Jådåren ble nærmere 4 timer lengre enn vanlig. I Ringebu kjøpte jeg dette moccaservicet fra Egersund. JA, jeg tenkte selvsagt dette har jeg IKKE bruk for. MEN, det er jo norsk keramikk, og jeg er jo keramiker. Dette er jo mitt materiale, og absolutt er jo dette i mitt interessefelt. Jeg har enda flere argumenter på lager om det trengs... Prisen var av en slik sum at jeg spurte, er dette for en kopp med skål, eller for hele settet? På neste stopp, Vinstra, kjøpte jeg kjoleforkleet på BRUKTBUTIKKEN. Det blir et fint arbeidsantrekk til meg, i sommerbutikken min – vent, så får dere se... etterhvert. Bretthengeren kjøpte jeg hos TING og TØY på Vinstra. Den vil jeg enten bruke til å oppbevare papir- og tapetruller i, eller den kan redesignes til fire armbånd. Grytekluten som jeg kjøpte hos TING og TØY på Otta skal få henge til pynt i kjøkkenet mitt, og den vil få selskap av flere andre grytekluter som jeg har kjøpt på loppemarkeder tidligere i år.

 
 

 Her er brettholderen, med PIP tapeten som er en del av min Give away - bli gjerne med HER
 
 

I alle disse bruktbutikkene jobber det mange mennesker på frivillig basis, og store deler av det økonomiske overskuddet går til å hjelpe mennesker i andre land. I BRUKTBUTIKKEN på Vinstra lå det en haug av svarte sekker, de var fulle med klær som snart skulle kjøres til Moldova. Jeg liker hele konseptet kjempegodt! Jeg kjøper klær og ting som andre ikke lenger har bruk for, for meg er dette billige skatter, og jeg støtter samtidig et godt formål. Gjenbruk er supert!

5 kommentarer:

 1. Se her var det mye flott. Den kjolen var bare helt nydelig. Lenge leve gjenbruk!

  SvarSlett
 2. Så mye fint! Nydelig servise. Vi har lignende moccakopper fra Egersund på hytten. Koppene har forskjellige pastellfarger inni. Veldig koselig å dekke på med!

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 3. Syns du gjorde nokre gode kjøp på turen din! Ein sånn lang tur blir mykje kjekkare når ein lagar seg gode stopp på vegen.Det er nesten ingjenting som kan gle meg meir enn gode brukt-kjøp så eg forstår deg så godt! God ferie då!

  Marian

  SvarSlett
 4. Å fytti katta det serviset er så vakkert! Pytt, om man har brukt for det eller ikke blir uvesentlig i denne sammenhengen ;)

  Nydelig brettholder! De er også vakre som belter på kjoler...og så fiiin tapet som er inni da...hi...hi... ;)

  Takk for grundig beskrivelse av bruktbutikker under her. Spørs om vi ikke må kjøre Gudbransdalen neste tur opp til Trøndelag.

  Sist vi stoppet på Øyer var det en fin bruktbutikk i sentrum. Nabo til den elektriske forretningen mener jeg. Har du vært der? Masse fine billige klær og noe annet småsnaks innimellom. Blir drevet av en arbeidsmarkedsbedrift.

  Kos dæ på vei oppover! :)

  SvarSlett
 5. Enn å få mokkaserviset så billig som du tydeligvis gjorde da! Forresten, det har jeg også gjort når jeg tenker meg om, men det er pastellfarget fra Stavangerflint. Akkurat samme fasongen. Og takk for tipsene, jeg skal lete opp noen av dem etter hvert.

  SvarSlett