søndag 31. juli 2011

Tørrfisk


I Lofoten henger det fisk til tørk. Fisken henger på hjell i ca tre måneder og ettertørkes inne i 2-3 måneder. Det meste av tørrfisken eksporteres deretter til Italia. Jeg har vært på ferie både i Italia, i Portugal og i Spania og blitt konfrontert med at Norsk = bacalao. I Norge brukes tørrfisken som snacks eller til lutefisk. Min pappa lager kjempegod lutefisk av tørrfisk fra Lofoten. Jeg smakte grilla tørrfisk for første gang på Værøy nå i sommer, der det ble grilla fisk utenfor samvirkelaget. Den grilla tørrfisken var noe spesiell i smak... - jeg likte grilla kvalkjøtt aller best! Men jeg synes at tørrfiskstativene er veldig vakre å se på, både med og uten tørrfisk.




2 kommentarer:

  1. Flotte bilder! Jeg har aldri vært i Lofoten. Dit vil jeg veldig gjerne dra en dag :D Tusen takk for fint kompliment, jeg sender deg et varmt smil herifra!

    SvarSlett
  2. Har smakt tørrfisk en gang, men syntes det smakte sagflis, he-he. Men bikkjene elsker det med, fjerter fælt etter på. Klemz grethe

    SvarSlett