fredag 19. august 2011

Bilder fra KinaStol av bambusI døråpningen er det lys nok til å syKlesvasken henger til tørk i sola

Denne figuren er ca 1.5 meter høy. Jeg gikk forbi her flere ganger hver dag i de ukene jeg jobbet ved keramikkverkstedet The pottery workshop i Jingdezhen


Det fraktes keramikkfigurer mellom keramikkovner og verksteder hele dagenVenstre: Keramikk til tørk overalt i porselensbyen Jingdezhen. Høyre: Det er helt vanlig å gå ute i pysjen.Utsikten fra rommet hvor jeg bodde under oppholdet ved
The pottery workshop i Jingdezhen5 kommentarer:

 1. Det må ha vært en stor opplevelse å få gjeste og arbeide i denne byen! Så mye kunnskap og tradisjon. Jeg undrer meg forresten over hvem som sliter, hvem som tjener, hvem som "kan". Så mye over er overlevert og har overlevd, mon tro hvor lenge denne byen fortsetter slik.

  SvarSlett
 2. Flere hærlig sjarmerende bilder fra Kina...
  Lukker øynene og drømmer meg tilbake. Luktene, maten, menneskene....

  Takk for at du deler...

  SvarSlett
 3. Hei Anne Lise
  Så koselig gjensyn med Kina! Flotte bilder og jeg nikker gjenkjennende av damen som syr i døråpningen og en pysjkledd dame.
  Så spennende å jobbe med keramikk og få nye impulser i Kina!!
  Vi var i Beijing sommeren 2000, fantastiske to uker som vi tror helt sikkert resulterte i Gutta Boys. Jeg handlet nemlig kinsesiske urtepiller for ubalanse i kroppen, hvilket jeg fikk høre at jeg hadde. Vi fikk nemlig sjekket tilstanden våres i forbindelese med en tur til den kinesiske mur. Etter to måneder med de kinesiske pillene var jeg umiddelbar gravid og da hadde det gått 7 år uten noe hadde skjedd. da eldstemann var fem måneder var jeg gravid på nytt. Derfor sender jeg alltid en varm tanke til Kina!
  Tusen takk for koselig kommentar også! Hyggelige antagelser fra deg, men om jeg er en dyktig lærer eller ei skal andre få besvare. Entusiasme har jeg alltid hatt i alle fall!
  Ha en finfin søndag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 4. wow... for en spennende tur. Håper du publiserer noe av det du har jobbet med...mvh Galleri Tove

  SvarSlett
 5. Så utrolig spennende det må være å jobbe slik!Vi hadde en ferietur til Beijing for 11 år siden, en uforglemmelig opplevelse, men jeg kunne tenkt meg å være der lenger, og utenfor Beijing også!

  SvarSlett