lørdag 27. august 2011

Mitt designidol


heter Nora Gulbrandsen. Hun jobbet som designer ved Porsgrunds Porselænsfabrik i årene fra 1928 til 1946. Jeg oppdaget hennes fantastiske arbeider da jeg jobbet ved Porselensfabrikken med hovedfagsoppgaven min. Jeg ble svært betatt og inspirert av formene hun designet, og aller mest inspirert av dekorene og fargene hun brukte på arbeidene. På fredag kunne jeg nyte synet av hennes arbeider som står utstilt ved Kunstindustrimuseet i Oslo, disse arbeidene står i utstillingen som viser Norsk design og håndverk laget mellom 1905 og 2005.


5 kommentarer:

 1. Elsker elsker elsker formen på koppene og suppeterin? hennes :)

  Masse spennende i innlegget under her å...
  Nå vil jeg hoppe ut av denne skinna, og ned til Kunstindustrimuseet før utstillingen er over ;)

  Fin søndag te dæ! Siw

  SvarSlett
 2. Flott design! Kan ikke huske å ha sett dette før, kanskje med unntak av den hvite vasen? med grønn stripedekor.. At du også er representert i denne utstillingen, er bare helt riktig! :)
  Fin søndag til deg..

  SvarSlett
 3. Så flotte saker da. Stilig design og flotte former og farger. Det er alltid en vinner. Kan forstå at du liker dette. :)

  God søndag!

  SvarSlett
 4. Flott designidol å ha :)
  Kan se at du er inspirert av henne.

  SvarSlett
 5. Hun er en av mine absolutte favoritter også! Jeg holdt en gang på å kjøpe en rådyr terrin som hun har laget.Sverre Pettersen er en annen, det gjelder glass. Så ble det Borgkeramikk i Auggedal i stedet. Jeg tenkte på det at tenk om du var der, og så visste jeg det ikke! Og så hadde vi revet og slitt i det samme! For det er ikke sikkert at jeg hadde kjent deg igjen ut fra bildet. Vi får heller avtale det en gang:)

  SvarSlett