fredag 26. august 2011

Design og kunsthåndverk

I går var jeg på tur med elevene mine, vi besøkte Kunstindustrimuseet i Oslo og Gave- og interiørmessen på Lillestrøm. På Kunstindustrimuseet så vi på arbeidene til den danske designeren Erik Magnussen, og en omviser tok oss med på en runde blant design og kunsthåndverk laget i perioden mellom 1905 og 2005. Her var det utrolig mye spennende å se på.


Jeg har en slik kaffekanne. Kannen er designet av Erik Magnussen fra Danmark og finnes i mange norske hjem. 
 
Verner Panton har laget mange fasinerende sittemøbler, her får en elev prøvesitte.

Moderne klassikere, som fortsatt er like populære i dag.


  

Dette er først og fremst en stol, men den kan også brukes som akebrett eller båt...


Bonbonniere, sølv, emalje, J. Tostrup, Norge. Laget ca i 1935.


Venstre: Nyere design fra Arne & Carlos. Høyre: Servise "Snowtop" av Eystein Sandnes, Porsgrund Porselænsfabrikk, 1962

Museet har også kjøpt inn mine arbeider, her representert ved et fat og en capucchinokopp med skål. Disse arbeidene er en del av utstillingen som viser Norsk Design og kunsthåndverk mellom 1905-2005. Det er veldig hyggelig å få være en del av et slikt fint selskap.
 


Nå skal jeg jobbe bittelitt på verkstedet, deretter er det fredagskveld med god mat foran fjernsynet. Jeg ønsker alle en finfin kveld!

6 kommentarer:

 1. Her var det mye kule saker! Stelton kannene er kjempefine synes jeg, har to stk. Men nå synes jeg at jeg så en turkis inne i den fargerike skokken.. Kanskje blir det tre læl nå ja?! Ha en fin kveld du å, her blir det vin og snacks med Trixi som da får en godsak med leverpostei..

  SvarSlett
 2. Sikkert inspirerende museumsbesøk for dine studenter! Skulle bare mangle at du er representert i samlingen - du er da innkjøpt ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum også!! Flotte arbeider!

  SvarSlett
 3. Jeg kunne tenkt meg å ha vært på gave- og interiørmessa, men jeg innbiller meg at det bare er for butikker og sånn?????? Og det museet hørtes da spennende ut:DDDD klemz grethe

  SvarSlett
 4. Så flott utstilling, og gratulerer med representasjonen! Tingene dine skulle nesten vært utstilt ved siden av den rødmønstrete kjolen til Sonja *S*
  Kunstindustrimuseer er spennende, og jeg liker meg alltid når jeg rusler rundt i ett - likevel blir ofte butikker prioritert når jeg en gang imellom kommer meg til byer med slike museer, hm...
  Tenker elevene koste seg på hele turen og fikk mange impulser de kan bruke videre.
  God helg - Liv
  -som selvfølgelig også har den TV-kanna :-)

  SvarSlett
 5. Så spennende dag dere har hatt da! Nå som jeg har flyttet til Fredrikstad er en av planenen mine å besøke kunstindustrimuseet. Etter å ha sett innlegget ditt fikk jeg vann i munnen :) hehe Gleder meg til å reise dit!

  Og så gøy at du er representert der da! Stilig servise.
  Liza

  SvarSlett
 6. Jag blir imponerad! Vad roligt att se din keramik på Konstmuseet. Tack också för ditt inlägg i min blogg och för adressen till norska konsthantverkare.

  SvarSlett