onsdag 24. august 2011

SPINNVILT!

Jeg er medlem i organisasjonen Norske kunsthåndverkere, og i går kveld hadde vi medlemsmøte. Møtet ble holdt i lokalene til SPINNVILT! på Lillehammer. Det er to av våre medlemmer som er helt spinnville, og det var både hyggelig og interessant for oss andre å få et nærmere innblikk i hva de egentlig driver med. De to tekstilkunstnerne Tove Skolseg og Eirik Bruvik har en meget bred kompetanse på sitt fagområde. Herfra karder og farger de ull, de spinner garn og Eirik vever sine flotte tepper. Lokalene er fylt opp med materialer og utstyr som trengs i prosessen fra ull til ferdig produkt. Materialer og utstyr selge de via nettbutikken http://www.spinnvilt.no/ og til kursdeltagere som kommer hit for å lære. Jeg har aldri før sett så mye forskjellig garn, her har de garn som kan brukes til strikking og garn som rett og slett «bare» er nydelig å se på.

Her er ikke garn bare garn, slik som jeg har kjøpt i butikker til strikking. Tove spinner inn metalltråder, plast, blonder og andre materialer
Her ligger det et kjempenøste!


Håndspunnet reir
Håndspunnet smykke?Tove deler spinnvill inspirasjon på bloggen sin HER

2 kommentarer:

  1. Åh, for noen helt lekkert!!!!!! Der skulle man ha vori:DDDD Får notere meg linken. Klemz Grethe

    SvarSlett
  2. Vad roligt det ser ut att ni har haft! Spännande med spinning. Det har jag aldrig provat men skulle gärna vilja. Den organisation som du är med i, Norske Kunsthåndverkere, blir jag nyfiken på. Har ni någon hemsida med länkar till medlemmar? Är det någon medlem som arbetar med handmaskinstickat? Jag skulle gärna vilja se mer av norskt konsthantverk, särskilt textilt.
    Hälsningar Kerstin

    SvarSlett