torsdag 29. september 2011

Fusion – Resept, del 2.

 


Deler av Fusion – Resept prosjektet ble vist ved Frogner Hovedgård sensommeren 2002. “Vakre bord” ble arrangert av Barnehjelpen Oslo Røde Kors. Mange ulike kunstnere deltok med forskjellige bord og ulik oppdekning. En av våre medutstillere var Grete Prytz Kittelsen, en utrolig nydelig dame! Jeg hadde dessverre ikke med kamera, men jeg fikk disse bildene av vårt bord i etterkant. Vi brukte gressplenen foran museet som utstillingsplass. Denne gangen la vi en pleksiglassplate mellom de to bordene, og mellomrommet ble fylt med jordbær. Dette bordet er laget av corian, mens det opprinnelige ble laget i tre.

Bordet og stolene ble også vist fram på Møbelmessen i Stockholm samme år.
Fusion – Resept ble antatt på Designernes høstutstilling. “Form 2002” hadde åpning samme dag som Vakre bord, så vi gikk fra åpning til åpning denne nydelige sommerdagen. Form 2002 ble åpnet nede ved Aker Brygge, og det ble en flott finale etter en lang periode med mye jobbing. Et lite glimt fra utstillingen ble vist på NRK dagsrevyen samme kveld. HER kan dere se en liten filmsnutt. Jeg skjuler meg bak store solbriller, og høres litt smånervøs ut der jeg skal svare på de store spørsmål i livet. Lille meg fra bygda, på direkten i storbyen…

Vi tok med bordet til fjells for fotografering.


Dette bildet, og det første av hånden, er fra katalogen vi lagte
til utstillingen ved Lillehammer Kunstmuseum.
Hånden er min, men den andre modellen er "leid" inn.
Hånden min og dette bildet er fotografert av Lars Mythen.


Utklipp fra Aftenposten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tallerkener, kaffekopper og hender av keramikk ble laget i mitt eget verksted(sees bedre i forrige innlegg). Jeg jobber mest med leire, men i dette prosjektet tok vi i bruk mange ulike materialer og vi samarbeidet derfor med mange ulike bedrifter. Modellen til stolsetet ble først tegnet i et digitalt tegneprogram og deretter frest ut ved Molstad Modell og Form i Moelv.  Mjøsplast AS, som ligger like ved Molstad Modell og Form, hjalp oss med å støpe stolsetene i plast. Håndtaket til spiseredskapene er også støpt, og har en kobling slik at du kan koble på ulike redskaper etter behov. De to bordene ble laget av Byggmester Bjørn Medby, i treverk. Senere fikk vi laget to nye bord med samme form av corian, ved Corinor på Bøverbru.

2 kommentarer:

  1. Dette var en interessant og spennende blogg!
    Tusen takk for koselig hilsen!
    Ha en flott helg!

    SvarSlett
  2. Dette var virkelig imponerende Anne Lise! Og så flott med de jordbærene!

    SvarSlett