torsdag 13. oktober 2011

Kreativitet

Blir man mer kreativ av å ha lite penger? Kanskje, kanskje ikke – jeg er usikker. Da jeg var student brukte jeg sølvpapiret fra sjokoladen til kortlaging og pynt på konvolutter, nå kjøper jeg sølvpapir. Mange formoppgaver på Kunsthøgskolen ble jobbet fram med materialer fra containere som stod i gatene rundt omkring i Bergen by, vi fant alt fra gamle brev til møbler. I studenttiden sydde jeg meg ulike klær, ja til og med en skinnbukse av små skinnbiter som jeg kjøpte fra en møbelprodusent, nå kjøper jeg stort sett alle klærne mine i butikken.
Hobbybutikkene bugner over av scrapbook utstyr og annet hobbymateriell, og jeg blir revet med. Papir, glansbilder, stoff og bånd, det er jo så fint å se på. Slike hobbysaker blir det liksom aldri nok av. Det er så inspirerende å se på disse nydelige dekorene i de vakreste farger. Ja rett og slett, til å bli glad av! Om noen uker skal jeg delta på sømkurs, da skal jeg ta i bruk noe av dette.
4 kommentarer:

 1. Jeg er i alle fall sikker på at man får et mer personlig uttrykk når man er kreativ med lite penger. Den gangen klær ble sydd om, og vi brukte det vi hadde og det vi fant. Uansett hvor vakre f.eks. Tilda-produktene er, eller Pip-tapet, eller Cath Kidstone, eller ... - kjenner jeg det bremser litt. Det er liksom for "ferdig", for godt regissert i uttrykket. La gå at det blir "pent", men veldig spennende er det ikke. Ikke for å fornærme noen - alt til sin tid og til sitt bruk :-) - Liv

  SvarSlett
 2. Her va det my fint :) Bli nok mang fine pakka etterkvart ja.

  SvarSlett
 3. Det blir i hvert fall noen kreative løsninger i knappe tider! Det er helt sikkert!
  Og jeg tror heller ikke vi hadde vondt av det den gang vi var nyetablerte ;)
  Herlig inspirasjon du viser :)
  Lykke til på sømkurset!
  Laila

  SvarSlett
 4. Jeg var nok mer kreativ før, når jeg måtte. I studenttida strikket og sydde jeg julegaver, for eksempel. Og strikket meg både gensere og skjørt, nå kjøper jeg det meste, men er det mulig, så kjøper jeg i alle fall håndlaget.

  SvarSlett