mandag 3. oktober 2011

Kunst av Gitte Dæhlin

Denne første figuren viser vei. Mellom skulpturen
og gården Sygard Grytting ligger E6.
Kunstverket Flokk av Gitte Dæhlin ble “avduket” den 19. september i år. I går kjørte vi fra Lillehammer til Steinkjer og stoppet ved gården Sygard Grytting i Sør Fron. Her står de 21 skulpturene. To høye figurer viser oss vei fra E6 og nedover til de 19 andre som står i en flokk nede på jordet. Skulpturene er støpt i bronse, de har glassøyne og ulike detaljer.

Sparebankstiftelsen DnB NOR bidrar med dette til at kunst av høy kvalitet blir tilgjengelig også utenfor de store kunstinstitusjonene i byene.

Jeg er veldig begeistret for prosjektet Skulpturlandskap Nordland, kanskje alle kommunene i Oppland også får hvert sitt kunstverk? Jeg både tror og håper på det.

Dette er utsikten fra E6, en figur kan sees ved steinmuren.


Gitte Dæhlins Respiro en la tierra

HER kan du lese mer om Gitte Dæhlin

3 kommentarer:

 1. Så fantastisk at disse skulpturene er kommet på plass!
  Har lest om dem og har sett en del skulpturer av henne før.
  Må ta turen til Sør Fron neste gang jeg er på Lillehammer!

  SvarSlett
 2. Morsomme skulptuer i et kjempeflott landskap.
  Klem, PiPa

  SvarSlett
 3. Hei:-) Det var veldig hyggelig å møte deg idag..bra at du får tid til å dra innom Stjørdal på fredag for der er det mye fint. Bloggen din har jeg jo vært innom flere ganger...er selv også veldig interessert i kunst! Blir arti å se innlegget ditt fra shoppingturen:-) Ha en fin uke du også, i Trøndelag, og god tur nedover på fredag. Hilsen Anne Lise

  SvarSlett