onsdag 5. oktober 2011

Tapet

Jeg er oppvokst med tapet. I mitt barndomshjem hadde vi ulike tapeter på en eller flere vegger i omtrent alle rom i huset.  Jeg var ikke særlig glad i tapet, jeg syntes vi hadde et “gammeldags” hjem. Etterhvert ble stuen utvidet og det kom strietapet på de nye veggene, det var en god følelse - vi var endelig moderne! Strietapeten hadde ulike brune nyanser. Nå er den malt over, og jeg har også sluttet å irritere meg over mine foreldres stil i huset.
Ja, jeg har dårlige assosiasjoner med tapet fra min barndom, men nå er jeg “kurert” - jeg synes tapeter er spennende og vakkert. Nå er jeg på besøk i mitt barndomshjem, og jeg synes at tapeten på toalettet har blitt fin, og mammas tapetserte bokser er jo faktisk kjempefine!


Tapeter som fortsatt finnes mitt barndomshjem.
Jeg har brukt ulike tapeter i mine små oppussingsprosjekter.
Broderibilde sydd fast på tapet:Tapet i skuffen på skjenken:


Smykkerammer:

Tapet på hermetikkbokser:
Tapet på oppslagstavle:
HER hos Norske Interiørblogger finner du masse tapetinspirasjon.

6 kommentarer:

 1. Vi hadde nesten ikke tapet vi! Foreldrene mine bygde nytt hus som vi flyttet inn i i 1965, og så hadde vi lysegrå tapet med border de to første årene, men så ble det strietapet. På rommet mitt hadde jeg nydelig rosetapet, forresten, men det var ikke tøft nok da jeg ble tenåring, så da ble det brun strie i stedet. Helt forferdelig, egentlig! Nå har jeg ensfarget tapet fra Tricia Guild på soverommene, rød på et og lavendelblå på ett. Jeg liker dine alternative måter å bruke tapet på! Særlig smykkerammene synes jeg var veldig fine!

  SvarSlett
 2. Nydelige tapeter på de øverste bildene:DDDD Klemz Grethe

  SvarSlett
 3. Så mange flotte tapet prosjekter!
  Klem

  SvarSlett
 4. Herlige tapeserte ting du viser frem! Det finnes så mye fine idéer med tapet her i blogglandia. Ha en fortsatt fin dag.
  Klem, PiPa

  SvarSlett
 5. Så masse fint du har laget med bruk av tapet. Måtte smile litt da jeg leste om hvordan strie-tapeten ga følelse av å være moderne, jeg har lignende minner selv =) Nå synes jeg også at tapet er flott, men jeg heller likevel til lyse, nøytrale flater. Bildene blir på en måte min tapet....Takk for titten på en koselig blogg!!

  SvarSlett
 6. mange fine og gode ideer :)

  SvarSlett