torsdag 17. november 2011

Ingenting


Jeg lager ingenting, dvs. jeg kaller de gjerne forundringsobjekter. Ideen til disse klumpene dukket opp etter at en kunde hadde stilt meg spørsmålet hva kan denne brukes til? Kunden holdt fram en dreid keramikkskål. For meg var dette et forunderlig spørsmål, skålen kunne jo brukes til sukker, salt, smykker… ja til og med “bare” være fin å se på. Jeg fikk dermed lyst til å lage objekter som virkelig ikke skulle ligne på bruksting, dermed startet jeg å produsere “ingenting”. Disse formene skulle ikke forestille noen ting, de skulle bare være undringsobjekter. Objektene ble dreid på dreieskiven, pusset og glittet med en spiseskje. De ble deretter brent i keramikkovnen. Etter at jeg hadde pusset de igjen, nå med sandpapir av fineste sort, ble de gode å ta på og gode å holde i hånden.
Jeg ønsker at forundringsobjektene skal gi energi til fantasien, hva ligner denne på? Hva kan den brukes til?
Jeg har jobbet fram en utstilling med disse forundringsobjektene, fortsettelse følger…

4 kommentarer:

  1. Det var mange fine "ingentinger"! Så fin tanke at man kan lage sånne fine former av "ingenting". De kan brukes til pynt. Eller til å ha duftolje i. Eller kanskje noen fine perler? Det liker jeg. Ha en god natt og en fin morgendag.

    SvarSlett
  2. Jeg tenkte med en gang på frøkrukker! Og så så jeg en gang en hage i Drammen som hadde mange "ingentinger" i blomsterbedene sine. Det var skikkelig kult!

    SvarSlett
  3. Kult. Ingenting med god design. Dette liker jeg !!

    SvarSlett