fredag 17. februar 2012

Stockholm

­
Sist fredag kom jeg til Stockholm sentrum med buss fra flyplassen Arlanda . Jeg gikk fra Cityterminalen via Kungsgatan til Drottninggatan. På veien gikk jeg innom mange spennende butikker og før jeg krysset broen over til Gamla Stan hadde jeg kjøpt meg både tresko, kjole, en fugl og andre småting:

Sverige = Tresko. Dette er en barndoms-tradisjon jeg fortsatt følger opp.

På vei mot Gamla stan.

I Gamla Stan er det mange suvenirbutikker, små koselige butikker, antikk-butikker og kafeer. Min favorittbutikk, Leksaker Førr o. Nu, var dessverre stengt.
Jeg spiste lunsj ved Sundbergs konditori. Her har jeg vært flere ganger, og hver gang nyter jeg både maten og det gamle interiøret.

Etter en god lunsj tok jeg T-banen fra Gamla Stan over til Slussen, men jeg kunne jo like gjerne gått over broen, Slussplan. Ikke langt unna T-banestasjonen på Slussen ligger brukt- og vintagebutikken Emmaus. Dette er to store butikker som ligger vegg i vegg og de er absolutt verd et besøk.


Deretter gikk jeg til Hornsgatan. Her ligger galleriene tett i tett etter hverandre og det er mye fint å se på både inn og ute. Stockholm har mange vakre hus.


Sist jeg besøkte kunsthåndverksbutikken Blås & Knåda var døren stengt, men denne gangen fikk jeg sett alt på innsiden og til og med kjøpt en kopp. Jeg kjøper ofte kopper når jeg er ute på tur, og nå har jeg to kopper laget av Åsa Lindstrøm.
"Mamma, jeg vet hvorfor du kjøpte denne koppen. Damen med hatt ligner på deg" Ja hun gjør nok det, men hatten har ligget på hylla i flere år nå.

I Galleri Kaolin møtte jeg kjentfolk. Tre kollegaer fra Bergen var også på tur, jentene bak bloggen MoeUddTollefsen. Kunsthåndverkere fra Norge møtes hos kunsthåndtverkere i Sverige, felles interesser J Sist jeg møtte Marianne, var vi på broen Ponte Vecchio i Firenze. Ja, vår verden er liten.
Om du går denne ruten gjennom Stockholm får du en god blanding av; shopping, vakker arkitektur, gallerier, bruktbutikker og koselige kafeer. Jeg avsluttet dagen hjemme hos tante og onkel, helt perfekt J

6 kommentarer:

 1. Tusen tall for de mange fine tippsene om Stockholm. Jeg had ønsket meg lenge å reise dit, men kanskje i år? Vi vil få se :)
  Klem, PiPa

  SvarSlett
 2. Åhh vad härligt att se en promenad i mina gamla favoritkvarter. Jag har bott flera år bara några kvarter från Kaolin innan jag flyttade till värmland.Jag kan också rekommendera Rival på Mariatorget. Ett fikaställe som Benny Andersson äger som ligger vägg i vägg med Rivals scen. Mycket trevligt.

  SvarSlett
 3. Treskoene var lekre, slike skal jeg få tak i altså :)
  Jeg har aldri vært i Stockholm jeg - jeg har kansje gått glipp av noe... men det er jo ikke for sent :)

  Ønsker deg en fortsatt god kveld
  klem klem

  SvarSlett
 4. Spontanreaksjon: Du - jeg tror vi må ta en tur til Stockholm. Den ekte mannen (med nesa i avisen): Mmmm - hm- hæ? Jeg: Skal vi reise til Stockholm? Svar: Eg trudde vi skulle på ski.
  Ja, ja.... *S* - Bilder og beskrivelse ga virkelig reiselyst - Liv

  SvarSlett
 5. Å, Stockholm er en utrolig fin by! Jeg må snart ta meg en tur.

  SvarSlett
 6. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ Gamla Stan.. jeg vil tilbake dit!

  SvarSlett