søndag 19. februar 2012

Min kreative onkel


 
Etter en fin dag i sentrum av Stockholm dro jeg videre til tante og onkel. Den fine dagen i Stockholm sentrum blogget jeg om HER. Onkel Arvid er pappas bror og deres far kom til Norge fra Sverige som «jernbaneslusk», han var med på å rydde vei og montere nye jernbanespor. To av pappas brødre flyttet til Sverige etter at de hadde møtt sine kjære, og de har siden bodd der med sine familier. Vi ferierte alltid i Sverige da jeg var lita og derfor har jeg mange gode barndomsminner fra bilturer med telt, gassprimus, falukorv og tresko. Det første vi gjorde når vi kom over grensen var å kjøpe glass (is) i kiosken fordi der hadde de andre sorter enn det vi hadde hjemme. Ja dette var i den tiden man kunne kjøre med fire barn og to voksne i samme bil, og før man begynte å bruke bilbeltet.
Nå, når jeg var på besøk hos Solveig og Arvid i Stockholm snakket vi om slekta og våre forfedre. Vi kikket på bilder og slektslinjen som Arvid har tegnet opp. Han har funnet fars slektslinje helt bakover til 1300-tallet.
Arvid har alltid vært kreativ og teknisk dyktig. Selv om han har passert åtti år svitsjer han mellom facebook, viser meg familiebilder via tv-skjermen og finner ut hvordan han kan skanne gamle negativer slik at han får frem fine bilder på pc`n.
Her er noen av de arbeidene Arvid har laget på fritiden og etter at han ble pensjonert:
I det hvite huset bor søskenbarnet mitt, Stefan, med sin familie.

Samme hus fra en annen vinkel. 2004.

1957.1957.


Keramikkbilde.


Tegning med blyant. 1983.

Teppe av mange stoffbiter, sydd på maskin. ca 70 x 60 cm.


Takk for gjestfriheten tante og onkel!

4 kommentarer:

 1. Det går i slekta,vet du- ei venninne av meg er billedkunstner, dattera hennes også. Vinterbildene hans er utrolig fine! Jeg var ikke i Sverige før jeg var voksen jeg, bortsett fra en gang i Østersund da jeg var tre-fire år. Da fikk jeg ei anne-dukke, som var norks, og som fikk navnet Annabelle. Hun tålte dessverre ikke å bade, så øyenvippene ble flokete og rare, og så kunne hun ikke sove mer.

  SvarSlett
 2. Så koselig å besøke slekta i utlandet!
  Vi dro på ferie i bil fra Østlandet til Vestlandet med 7 unger spredd rundt løst i bilen. De minste på fanget til mor. Tok med oss skjell, krabbeskjell og tang tilbake til skolen og viste fram. Det var eksotisk på 60-tallet!

  Veldig fine malerier onkelen din har laget. Likte spesielt godt vinterbildene. Fin stemning i dem. Tydelig at han koser seg med det.

  SvarSlett
 3. Herlighet! Så flink Arvid er til å male (og sy), for en kreativ åre.. han har jo alltid vært flink til å fotografere. Det var virkelig artig å se disse bildene. Skjønner du har hatt en fin Sverige-tur, før var jo det riktig så eksotisk.
  Vi hadde alt campingutstyret vårt fra Sverige, kjøpt i Østersund på 60-tallet. Men ferituren vår gikk alltid til Hedemarken med storrøykende foreldre i forsetet og en haiker ved siden av i baksetet.....

  SvarSlett
 4. Hello there, simply becosbobetme alert to your weblog thru Google, and found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels

  SvarSlett