lørdag 28. april 2012

På jobb i Portugal


I går kveld kom vi hjem fra Portugal. Jeg har vært på tur med fem elever og en kollega i sju dager. Skolen vår deltar i et Comenius prosjekt som handler om rovdyr.

Mitt superfine reisefølge! Selv sitter jeg til høyre i bildet.

Who’s afraid of the big Bad Wolf? 
The predators in culture and nature.

“The culture that separates itself from the wildlife, both the environmental and the one within us, is doomed for series of self-destructive phenomena that consequently lead to self-destruction.” Gary Snyder

Human has never shown indifference against predators - fear, amazement, extermination and divine worship often walk together. Predators exist in many cultures – their architecture, myths, legends, tales, proverbs, names, etc. We shall look into our nations' resources, searching for wolves, bears, foxes and then compare the results with our partners - perhaps we have more in common than initially thought.
The aims of project:

- to get to know the partner’s culture – to learn more about similarity, to understand differences
- to make easier for students to become familiar with folklore, mythology and religion partners countries
- to get to know the nature of partner countries

- to get to know the problems of the partner countries in the field of nature conservation

Skolen vi samarbeider med I Portugal ligger i den lille byen Vila Pouca de Aguiar, en times kjøretur fra Porto.
Tirsdag gikk vi på tur i fjellet for å se på en gammel ulvefelle.  «I gamle dager» lokket de ulvene inn i en sirkel laget av stein og der inne stod det en geit fastbundet som åte. Innhegningen var konstruert slik at ulven ikke klarte å komme seg ut igjen. Jegerne kunne dermed drepe ulven med steiner, en stokk eller med et gevær. Byttet ble lagt på eselet og jegeren kunne gå rundt fra hus til hus i landsbyen for å få mat som takk for at han reddet innbyggerne fra den store stygge ulven.
Tirsadg så vi ingen ulv men mange fine geiter:
Det er ikke lett å få øye på ulvefellen her, men det var nok meningen også J Sirkelen av stein er ca en meter høy og tjuefem meter i diameter.

På kvelden underholdt lærerne fra Portugal oss med «Wolf fire». En kombinasjon av teater, sang, musikk og en meget spesiell drikke som kom fra en gryte som stod i flammer.Fortsettelse følger...
1 kommentar:

  1. Vi såg vilda bergsgetter när vi var i Spanien, men de där såg tama ut.....

    SvarSlett