søndag 24. juni 2012

Nye kopper underveis


Kopper og fat har nå blitt råbrent opp til 900 grader i keramikkovnen og den blågrå leira har forandret seg til terrakottabrun keramikk.  

Neste steg er glasering. Koppene dyppes raskt opp og ned i bøtta med flytende glasur. Glasuren som eventuelt har festet seg under koppene må vaskes bort med en ren og fuktig svamt før keramikken settes inn i ovnen. Om dette blir glemt, sitter koppene som limt fast på ovnsplaten etter en brenning ved 1040 grader.
I kveld skal jeg åpne ovnen igjen og da håper jeg at glasuren har smeltet jevnt og at keramikken har en fin mørkebrun farge. Hver brenning tar cirka ett døgn. Neste steg i prosessen er å dekorere koppene. 

Mens jeg venter på at ovnen kan åpnes ved ca 200 grader, rydder jeg og pakker ned den keramikken som er klar for avreise til Strandebarm:5 kommentarer:

 1. Så spennende! I min svært korte karriere på keramikerverksted, var i alle fall nesten litt høytid hver gang vi åpnet en ovn. Lykke til med utstilling og flotte varer *S* - Liv - som helt har mistet piffen etter altfor mange døgn-dager med jobb og oppussing. Tror jeg snart må legges til lading ..... Eller ta en tur til Barcelona :-)

  SvarSlett
 2. Du lager så mye fint! Nydelig form på koppene.
  Klem

  SvarSlett
 3. Snakk om spenning i hverdagen! Hvis noe går skeis, får det relativt store følger.. God tur til Strandebarm!

  SvarSlett
 4. Gleder meg til å se resultatet! :)
  Sommerhilsen fra
  LenaE

  SvarSlett