tirsdag 4. september 2012

En spennende dag i fabrikken


Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk ligger like nedenfor Lillehammer sentrum. Lørdag hadde de lagt ut en 700 meter lang grønn løper fra torget og ned til fabrikken. Vel inne på fabrikkområdet ble vi ført inn via en 100 meter lang rød løper. Fabrikken har 125 års jubileum og det ble feiret med åpen dag hvor de serverte boller, brus, kake og kaffe til gjestene.

Jeg elsker fabrikker! Det var utrolig spennende å se de store, gamle maskinene i aktivitet; ull blandes og kardes, forgarn spinnes til garn, garnet spoles og tvinnes til ønsket tykkelse, garnet blir så til renning og innslagstråd som igjen blir til stoff i veven, stoffet blir deretter kontrollert tre ganger og eventuelle feil blir rettet, etter nupperiet flyttes stoffet over til farging og etterbehandling før det tilslutt rulles opp og sendes ut til kundene.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Du har kanskje sittet i et sete med stoff fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk? Kanskje i setene til NSB, Hurtigruten eller flytoget? Flere av møblene fra LK Hjelle, Erik Jørgensen Møbelfabrikk og Vitra interiør er trukket med møbelstoff fra fabrikken. Jeg synes det er fantastisk flott at vi fortsatt har en fabrikk som produserer sine produkter i Norge! Produkter som har god design og god kvalitet.

4 kommentarer:

 1. Hei.
  Lenge siden jeg har vært innom, men nå har jeg kosa meg med mange av dine flotte innlegg! Masse inspirasjon å hente, så nå kan høsten bare komme.. ;)
  Klem LenaE

  SvarSlett
 2. Der skulle jeg gjerne ha vært!
  Farfaren min arbeidet der i mer enn 50 år, og Uldvaren var en vesentlig del av min barndom.
  Tusen takk for alt jeg fikk se gjennom dine flotte bilder!
  - Liv

  SvarSlett
 3. Fantasktisk flotte bilder, så fine farger, så kjekt at de finnes, i det hele tatt Anne-Lise, takk!

  SvarSlett
 4. Så spennende å se! Gøy at du viste oss dette :)
  takk for hyggeløig kommentar hos meg, det hjalp faktisk å høre at det ikke bare er meg som har hatt det litt tråkig :)

  Håper du har en fin helg, og koser deg med høsten!
  Klem fra Liza

  SvarSlett