søndag 2. september 2012

Inspirasjonstur


Vi bruker å starte skoleåret med en busstur til Oslo. Selve bussturen tar omtrent tre timer hver vei, derfor har vi god til å hygge oss sammen underveis J Elevene går på Vg2 Design og tekstil, Vg2 Interiør og utstillingsdesign, Vg3 Interiør og Vg3 Studiespesialisering med formgivingsfag.

Første stopp var ved Kunstindustrimuseet, der fikk vi omvisning i utstillingen som viser design fra 1905 – 2005.

Elevene kunne prøvesitte noen stoler.

 

 

 

Nora Gulbrandsen er fortsatt min favorittdesigner.

Nora Gulbrandsen, Porsgrunn Porselen.

Venstre: Arne & Carlos. Høyre: Servise "Snowtop" av Eystein Sandnes, Porsgrund Porselænsfabrikk, 1962.
 
 
Mine porselensarbeider er innkjøpt av museet ved flere anledninger og disse arbeidene er en del av utstillingen «Design og kunsthåndverk 1905–2005». 
Museets har flere etasjer, med både skiftende utstillinger og permanente utstillinger. Alle elever og lærere kommer inn gratis. Til og med omvisningen var gratis! 

Etter omvisningen på Kunstindustrimuseet gikk vi videre til Moods of Norway, der kikket vi nærmere på den kreative utstillingen og innredningen.
 
 
 

 

 
 
Nå var tiden inne for mat og litt shopping, før vi igjen møttes ved Operaen. Dette ble dagens høydepunkt for de fleste. Vi gikk gjennom de ni meter høye dørene fra rom til rom; modellverkstedet, systuen, parykkrom, sminkerom, hovedsenen…Det går helt fint an å jobbe 12 timer som lærer på en sånn dag J

2 kommentarer:

 1. Tenker dere fikk en fin pangstart! Godt med bli-kjent-tid og innspill. Moods of Norway er gode på presentasjon, dvs de bruker folk som er gode på det *S* Jeg skal til kunstindustrimuseet lørdag, min mor fyller 80 og ønsker seg en lørdag i Oslo, og jeg gleder meg til å få sett arbeidene dine!
  Lykke til med nye elever og nytt skoleår - klem fra Liv

  SvarSlett
 2. Design er spennende!
  Så morsomt det må være å vise elevene dine dine egne ting på museum :)
  Den grønne kjøkkenvekta har fulgt mor fra hun var nybakt husmor i 1948, og den er stadig i bruk hos henne.

  SvarSlett