onsdag 19. september 2012

Mine nyeste kupp fra bruktbutikken


Porselen.

Som keramiker liker jeg det som er laget av leire! Ja, selvsagt er jeg bittelitt kresen da... kjøper jo ikke riktig hva som helst. Jeg er en stor patriot av produkter fra Porsgrund Porselensfabrikk.  

Jeg jobbet fram hovedfagsoppgaven min ved PP og fikk låne utstyr og verkstedplass der som gjestekunstner ved flere anledninger etter endt studietid.

Dette serviset heter «Jubileum» og ble designet av Eystein Sandnes i 1959.  Serviset ble produsert ved Porsgrunds Porselensfabrik i perioden 1959 – 69 og fikk merket for god design i 1965. Det ble begrunnet med at serviset «har en gjennomarbeidet, harmonisk form og en fin, behersket linjeføring, som understreker porselenets karakter».

Jeg har nå kjøpt meg en kanne, sukker og fløtesett, seks kopper, ti skåler og tolv asjetter:

 
 
 
I forrige uke kjøpte jeg disse bildene som er laget ved Stavangerflint og ved Figgjo. Bildene er laget på oppdrag fra Nord-Norges Salgslag og motivene er signert Espolin Johnson:

Fra 1981, 1983 og 1975.
 
I dag fant jeg tre små porselensbilder fra serien Kalender, designet av Bjørn Wiinblad(1918 – 2006):

November.
 
Februar.
 
Oktober.
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Så fine skattar du har funne deg! Dette er jo ting som har stor verdi over tid - ikkje berre kjekt nett no. Håpar du kosar deg i hausten!

  Marian

  SvarSlett
 2. Alltid spennende å gå på skattejakt i bruktbutikker.
  Flott servise du har funnet deg. De svart-hvite bildene var også fine.
  Ja det kan vel være at de en deler hus med syns det kan bli litt vel mange ting i huset av og til. en en får få unna noe innimellom. Jeg driver å samler ting som jeg skal prøve å selge på et landsbymarked neste år. I år gikk det ikke. Eller enten jobbet jeg eller så regnet det, og da orket jeg ikke å stå ute med salgsbod.
  Ha ei fortsatt herlig uke :)

  SvarSlett
 3. *S* Mine foreldres pen-servise - koselig.
  Søndagskaffe med svartsaum-duk og disse koppene :-) - Liv

  SvarSlett
 4. For noen fantastiske funn!
  Det er så morsomt å se hvordan smaken forandrer seg, ting vi ikke brydde oss om for noen år siden, blir plutselig uvurderlige skatter.
  Ser det når man går på loppemarked og antikvitetsmesser, ungdommene digger det vi nettopp har kvittet oss med.

  SvarSlett