fredag 5. oktober 2012

Londonferie

Tre dager med shopping, musikal, museum og markedsbesøk er over og nå blir det godt med et par dager hjemme for å hvile føttene etter lange dager på brosteinsgater J
Vi har bodd sentralt, mellom Hyde Park og Paddington stasjon. Hotellrommet ved Abbey Court Hotell kostet 1100,- N.kr. pr natt for tre personer, inkludert frokost. Likt som ved de fleste andre hotellene i London var badet svært lite og gangene smale, men det var stille, hyggelig, rent og absolutt et fint hotell.
Fra hotellet tok det bare noen minutter å gå ned til den store handlegaten Oxford street. Der ligger butikkene tett etter hverandre; Primark, H&M, Zara, Bershka, River Island, Nike, Aldo, Mango, Topshop og All Saints for å nevne noen. Jentene, datteren og niesen på 18 og 24, fant seg veldig mye fint, så nå er høst og vintergarderoben full (i alle fall etter min mening).

Ved Paddington stasjon kjøpte vi hvert vårt oystercard slik at vi kunne reise billigere med undergrunnsbanen, og ved Piccadilly Circus kjøpte vi billetter til kveldens musikal. Det var svært mange forestillinger å velge mellom. Vi valgte ”We Will Rock You” og betalte ca 450,- N.kr. pr. billett. Forestillingen, en hyllest til rocken og Queen, var ikke superimponerende. Alle er nok ikke like kresne som oss, men vi likte iallefall de siste 15 minuttene svært godt da J

Fra Piccadilly Circus gikk vi via China town til Covent Garden. I dette området var det flere koselige butikker, gateunderholdning og markedsboder.
Enda flere boder var det på markedet ved Camden Town. Jeg liker markeder; her var det mange ulike boder og butikker med alt fra billige, masseproduserte produkter av ulik kvalitet, til unike gjenstander som representerer godt håndverk. Det var også flere boder med god og billig mat fra ulike nasjoner. Her spiste vi Kinesisk mat. De andre dagene spiste vi i nærheten av hotellet etter at butikkene stengte kl 21.00, en kveld Libanesisk mat og den siste kvelden Indisk mat.
Fra markedet ved Camden.

Vintage og T-skjorter.


Kreative fasader.
 


Tuva og Andrea foran elven ved Camden og jentene utenfor All Saints. Dette var en superfin butikk, men litt for eksklusiv for oss.


Andrea fikk ordnet seg på håret og dermed ble det med en krølltang hjem i kofferten.


Vi var også innom British Museum. Her er det VELDIG mye å se på, vi brukte mest tid i den Egyptiske delen.

Nå er det utrolig godt at det er helg J Det er kanskje mest FERIE å være hjemme, men en slik tur gir mye inspirasjon.
Mer londonstoff kommer etter hvert…

1 kommentar:

  1. Det var sannelig artig å se bilder fra London-turen! Nå er dere vel nye fra topp til tå?! Hadde likt å vært med på We will rock you, Queen er best. Det har vært korcup her i helga og Beitstad songlag vant pokalen og gjett hva de sang, jo: BOHEMIAN RAPHSODY av Queen. Knall!

    SvarSlett