fredag 8. februar 2013

Vårruller


 

De beste vårrullene lager du selv!
 
For noen år siden gikk jeg på et kurs hvor vi lærte å lage ulike matretter fra Persia, India, Kina og Vietnam. Lærerne på kurset var fra de ulike landene og hver kurskveld ble like spennende! Flere av oppskriftene fra kurset har jeg brukt jevnlig og den store favoritten for både meg og datteren i huset er vårruller.
 
 


Oppskrift til ca. 20 – 30 vårruller:

200 gr. skinke(hakkes i småbiter eller males i kjøttkvern)

200 gr. reker (hakkes i småbiter eller males i kjøttkvern)

1 gulrot(raspes)

2 stk. black fungus. Tørket sopp som bløtlegges i ca 15. min.(kan droppes eller erstattes med champignon).

½ pk. vermicelli, risnudler.

½ løk som hakkes i småbiter

2 hvitløksbåter som hakkes i småbiter

2 ts. salt

3 ts. sukker

3 ts. glutamat

½ ts. pepper

1 pk. spring roll pastry

Solsikkeolje til steking. Jeg bruker ca. ½ liter.

Stekes på litt over middels varme i ca. 3 – 6 minutter
 

Dette trenger du.


La vermicellien ligge i vann for å bli myk mens du kutter de andre indigrensene.
 
Gulerøtter raspes, skinke og reker hakkes i småbiter, løk og hvitløk kuttes opp og her har jeg brukt champignon istedenfor fungussopp.
 

Tilsett, pepper, salt, glutamat og sukker. Kutt vermicellien i mindre biter og bland det hele sammen.
 
Vårrull"papiret" kommer nesten rett fra fryseren og pakkes inn i et fuktig kjøkkenhåndkle. Deretter tar jeg ut ett og ett "ark" som fylles. 


Jeg rører sammen vann og hvetemel som brukes for å "lime" pakkene sammen(i den lille blå bollen).


Stekes i solsikkeolje på litt over middels varme i noen få minutter. Bruk gjerne en fiskespade og snu de når de har fått en gylden farge.
 

Kanskje du har lyst til å prøve disse i løpet av helgen?

God helg til deg uansett!

4 kommentarer:

  1. Vårruller er kjmepegodt.
    Min mann jobber sammen med ei fra
    Filepinene, og hun lager nydelige vårruller
    som hun selger. De er veldig gode.
    Tror ikke jeg skal prøve å konkurrere med henne,
    for der ville jeg tape gitt.
    Ønsker deg ei herlig helg :)

    SvarSlett
  2. Hei - hei! Dette var midt i blinken! Snakk om instruktiv og grei "koke-bok". Den satte jeg pris på, og jeg skal garantert prøve meg på dette når studentdatteren kommer hjem. Det er jentene i huset om setter pris på vårruller - guttene er mer på kjøttkaker eller elgstek.....
    God helg til deg - Liv

    SvarSlett
  3. Ser delikate ut, selv om jeg fortrekker de vegetariske vårrullene :)
    Ha en finfin helg! Klemmer fra PillePalle

    SvarSlett
  4. Nam nam- lagrer denne og må prøves ganske snart :)

    Ønsker deg en flott uke :)

    Klemmer fra Monica

    SvarSlett