lørdag 21. september 2013

Stueren Graffiti


 Graffiti er ikke nytt, menneskene har alltid tegnet, malt og risset på veggen.

I et bordell i Pompeii er det en inskripsjon fra 79 f.kr: «Solemnis var her, en dyktig utøver» og under er det tilføyet: «Solemnis, du er den perfekte elsker»

I norske stavkirker finnes det graffiti som ble laget i middelalderen, og under 2. verdenskrig ble H7-tegnet for Haakon VII brukt som et symbol for motstand mot den tyske okkupasjonen.

Graffiti males ikke lenger bare på vegger ute i byen, på tog og i tuneller. Graffiti blir mer og mer «stuerent», og det er omtalt i en artikkel fra Adresseavisen HER.
Sitat fra artikkelen «Media har vært gode på å fremstille graffiti mer seriøst, og boligblader og oppussingsprogrammer har anbefalt graffiti som veggdekor. Graffitikunstnere har nok også blitt bedre på det de driver med. Veldig mange som bygger hus i dag, tenker lenger enn funksjonalitet og pris. De betaler gjerne også litt mer for design»
 
Kilde: Adresseavisen HER
 

Kilde: Adresseavisen HER
 

Kilde: Adresseavisen HER
 
Fra Comfort Hotel Square i Stavanger:
Kilde HER
 
 
Fra kunsthotellet Au Vieux Panier i Frankrike:
 
 
Du kan også kjøpe «graffiti» som fototapet HER
 

3 kommentarer:

 1. råstilig reportasje, elsker grafitti selv og for en heldig gjeng under her som fikk gå på kurs!!!

  takk for inspirasjon ;)

  SvarSlett
 2. Det finnes graffitti overalt, synes jeg. Morsomme bilder!
  Det var kult å se elevene dine lager graffittiene. Alltid imponerende hva du tilbyr elevene. Eldstemannen min kunne heldigvis valge "kunst" som hovedfag i skolen. Jeg kunne ønske meg en slik lærer for ham.
  Klemmer fra PillePalle

  SvarSlett