mandag 14. oktober 2013

Shopping i Chania


Selvfølgelig ble det litt shopping i høstferien!

Mens jeg kjøpte lokalproduserte oster, små svarte oliven og krydder, var Tuva på 19 mer begeistret for klærne hos Zara, Pull n Bear, Bershka og Stradivarius.

Vi tok bussen fra Platanias inn til Chania, disse motebutikkene lå i parallellgaten til busstasjonen, Agostiki Skalidi.­­­­­ Gaten ligger i den moderne delen av byen og var ikke så sjarmerende som gatene i gamlebyen og havneområdet.
 

 


 

Jeg kjøpte svamper og selgeren ville at Tuva skulle vise fram den største han hadde.

 
Mellom Agostiki Skaldi og gamlebyen ligger den gamle markedshallen. Bygningen fra 1913 er en kopi av markedshallen i Marseille. Der yrer det av folk, lukter og farger. Du får gjerne servert en raki(det lokale brennevinet) ved kassen. Jeg kjøpte oliven og krydder, men takket nei til Raki og nyflådde dyr.


 
 

 

Handlegaten nr. 1 for oss turistene er Khalidon. Gaten går mellom 1866 torget og havnen. Øverst i Khalidon, hos Athens Protasis, kjøpte jeg dette smykket som er laget av lavastein:


 

Bussen gikk hvert kvarter og var stappfull! Vi hang og slang i stroppen i ca. 20 minutter. Drosje er et godt alternativ. Drosjeturen mellom Platanias og Chania kostet 15 euro og bussbilletten kostet 2 euro. Busstasjonen lå like ved 1866 torget, stedet hvor du finner en drosje når du skal ut av byen med hendene full av handleposer J

2 kommentarer:

 1. Matmarkeder er alltid spennende i utlandet. Oster er stort sett min favoritt.

  Smyekket du kjøpte er veldig fint.

  :) Inger

  SvarSlett
 2. Å! det var så flott der, Vi elsker å hive oss på en buss. Særlig en dag dro vi over fjellet til Paleochora, der var det fint. Det var en av de gamle hippi stedene på Kreta.
  Kikk her om du vil:http://kleppanrova.blogspot.no/2012/10/kreta-paleochora-2-del.html

  SvarSlett