torsdag 2. desember 2010

Gammelt møbel - nytt utseende

Elevene på linja for Interiør og utstillingsdesign ved Vargstad vgs. har jobbet med oppussing av møbler. De skulle i denne oppgaven ta utgangspunkt i et lite, gammelt, slitt møbel, og gjennomføre en ekstrem forvandling. Møbler ble hentet inn fra kjeller og loft, eller kjøpt på Gjenbruket. Elevene pusset, vasket, sparklet, grunnet, malte og lakkerte. De dekorerte med decoupage, monterte nye hengsler og håndtak, og skiftet stopping og stoff. De spikket med kniv, sagde ut nye former i tre, og satte sammen flere møbler for å skape nye møbler med andre funksjoner.

I tillegg skulle de ta bilder underveis for å dokumentere prosessen. Bildene ble så brukt til å lage en før – og etter reportasje, tenkt til et interiørmagasin.

Jeg har nå fått låne noen bilder fra hver elev, for å vise dere. Her kommer de første møblene, flere kommer etter hvert som jeg får redigert bildene. Slike før og etter bilder liker jeg selv å se på,  kanskje elevenes arbeider kan inspirere dere?


Ikeas velkjente Lack ble til en bevegelig Zebra

Barnestolen ble dekorert og dermed mer leken

 

Knaggrekka ble roca opp med to spikka knagger og farger.

Fra mørkt og trist til friskt og fargesterk lilla


Knaggene ble byttet ut med avsagde kvisterFra slitt furu til et friskt høstpustFra 80 - talls til Shabby chic1 kommentar: