tirsdag 18. oktober 2011

Loppehandel i miniformat.


Da jeg var liten likte jeg å lage kommoder til dukkene av fyrstikkesker. Jeg limte eskene over hverandre, og ”tapetserte” med stoff. Filleryer og gardiner ble klippet til av små stoffbiter som jeg fikk av mamma og bord ble laget av en pappskive som jeg limte fast over en trådsnelle. Vi var aldri på loppemarked, men det hendte at jeg fikk små møbler fra butikken. De små møblene ble plassert i dukkehuset som pappa hadde snekret.
Om du skal møblere et dukkehus eller en dukkestue, kan du helt klart finne mye på et loppemarked. Vi fant i allefall ganske så mange ting sist helg. Jeg og min kollega kjøper småting som skal brukes i utstillingsvinduer. Elevene på vg2 Interiør og utstillingsdesign skal lage flere utstillinger i opplevelsesparken Lilleputthammer til våren. Vi har allerede vært der i fire år med forskjellige elever, og hvert år blir ca. 40 av de mange hundre små vinduene fylt med utstillinger. I første etasje er det ulike butikker og i andre etasje er det leiligheter som ligner på Storgata i Lillehammer anno 1930, alt er laget i liten målestokk.
Her er det mange deler som kan redesignes og brukes i leilighetene.


Stoffene kan brukes til gardiner og klær.


Bakeriet trenger rekvisita.

Jeg tror det jobber en frisør i Storgata også.

Disse hekla pyntenålene kan kanskje gjøres om til puter. De har tidsriktige farger og perlene kan brukes et annet sted.
Denne kurven kan bli til en fin barneseng når hanken er klippet bort.Disse vinduene har elevene dekorert tidligere, og enda flere bilder kan du se HER.
Hodet er modellert av Fimoleire. Har ikke damen nydelige strømpebukser :)


4 kommentarer:

 1. Pleier også å se etter slike miniatyrting på loppis :) Utrolig mye fint å finne. *♥*

  SvarSlett
 2. Så fantastisk!! Fant dere virkelig alt det der?? Skjønner at jeg må begynne å kikke etter miniatyrting, jeg og. En eller annen gang skal jeg selvsagt lage et fint dukkehus.

  Veldig fine vinduene til elevene dine - må være morsomt å se hva de kreerer.

  Ellers må jeg si at flyturen på head'eren din er superkul!

  SvarSlett
 3. Fantastisk fine utstillingsvinduer!
  Og så mange fine miniatyrting du fant på loppis.

  Jeg ser også etter dukkehusmøbler på loppis, sparer til datteren min blir stor nok, da skal hun få mormors blikkdukkehus fra 50-tallet møblert med retro dukkehus-møbler. Veldig gøy å sysle med;-)

  SvarSlett
 4. Det er rart hvordan ting som er mindre enn de skal være, og ting som er større enn de skal være, fasinerer! Sparkstøttingen på Tynset, for eksempel. Jeg var og kikket på utstillingen i vinduene en eller annen gang, i fjor kanskje? Lilleputthammer altså. Veldig morsomt. Jeg sparer blogg/reklameinnlegget til en gang i neste uke, tror jeg. Har ikke fått skrevet blogg i dag, jeg fikk ipad av mannen i bygave da han kom fra Amerika, den utforskes på harde livet...

  SvarSlett