torsdag 1. mars 2012

Gatelangs i AntalyaGamlebyen, Kaleici, er Antalyas historiske sentrum. Her kan vi gå i smale, koselige gater, mellom gamle osmanske trehus. Denne bydelen ligger ned mot den gamle havna hvor båtene og restaurantene ligger tett i tett. Her tilbyr de korte og lengre båttur hvor de tar deg med ut for å se på grotter og vannfall. Ellers er området fylt med butikker som selger tepper, te, skinn, lamper, T-skjorter, sko og vesker. Jeg tror de som bor her er mestere på kopivarer. Det selges svært billige merkevarer og de spiller musikk som er egne varianter av Europeiske hits.

Deler av den gamle bymuren fra middelalderen stikker fortsatt opp flere steder mellom husene. Klokketårnet står også fortsatt der som et monument fra hellenistisk tid. Vi bor på Tuvana Hotell som ligger like bak dette klokketårnet. Noen hundre meter fra hotellet ligger også en annen severdighet, Hadrians triumfbue. Denne ornamentale marmorbuen ble konstruert av romerne i år 130 e.kr. til ære for keiser Hadrian. Hadrians potal.

Det gamle klokketårnet, en moské og byens "vekkerklokke".

Mot gamlebyen og havna.

Keramikkfugler som utsmykker byrommet.


Naboen vår.

2 kommentarer:

 1. Så mange fine bilder! Vi lander jo i Antalya hver gang vi er i Tyrkia, men har aldri tatt turen inn til byen.. Ser nå at det absolutt er verdt et besøk! Får bli i sommer det da. :)
  Kos deg videre! :)
  Klemmer fra
  LenaE

  SvarSlett
 2. Spennende bilder! Selv har jeg aldri vært i Tyrkia. Du vet, jeg pleier å sette kursen mot nord.
  Har allerede bestillt fly og gleder meg masse. Ha en fin tur videre og kos deg masse med din søte datter!

  SvarSlett